Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Στα ύψη ο τζίρος λόγω MSCI, κρατήθηκε πάνω από τις 735 μονάδες

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Στα ύψη ο τζίρος λόγω MSCI, κρατήθηκε πάνω από τις 735 μονάδες
ΑΓΟΡΑ: Οδεύουμε προς το τέλος της χρονιάς. Είχαμε σήμερα την τελευταία συνεδρίαση του Νοεμβρίου και πλέον μένει ο Δεκέμβρης. Φεύγει μία πολύ δύσκολη χρονιά για το ΧΑ και τους επενδυτές, αλλά και συνολικά για την ανθρωπότητα. Ήρθαν τα πάνω-κάτω φέτος με τον Covid-19 και ακόμα δεν έχουμε ξεμπερδέψει.

Μπορούμε πάντως να «ονειρευόμαστε» μία επιστροφή σε κάποια κανονικότητα με τα εμβόλια. Το προεξοφλεί εδώ και κάποιες εβδομάδες. Σιγά-σιγά θα προετοιμαστούμε για τις επιλογές του 2021. Μην περιμένετε εκπλήξεις. Τα θεμελιώδη θα μας οδηγήσουν και πάλι. Αυτά πιστεύουμε, αυτά εμπιστευόμαστε. Θα αποφύγουμε και πάλι υπερδανεισμένες και θα «τιμήσουμε» τις υγιείς και ας μην τις τιμάνε οι επενδυτές όπως βλέπουμε από τους όγκους.

Σήμερα η μέρα είχε και πάλι μεταβλητότητα αλλά και πολύ υψηλό τζίρο λόγω MSCI. Στα 209 εκατ. ευρώ ο συνολικός τζίρος με τη Motor Oil να κάνει τα 72,8 εκατ. ευρώ!! Τεράστιος ο όγκος των 6,8 εκατ. τεμαχίων. Άλλα 34 εκατ. ευρώ έκανε ο ΟΤΕ και 19 εκατ. ευρώ ο ΟΠΑΠ. Πάει και αυτό… Για να δούμε από αύριο πως θα αντιδράσουν συγκεκριμένες μετοχές που επηρεάστηκαν από τον MSCI.

ΑΔΜΗΕ: Αυτή ξεχώρισε στη σημερινή συνεδρίαση καθώς κράτησε υψηλά κέρδη από το ξεκίνημα μέχρι και το κλείσιμο. Θα λέγαμε δικαιολογημένα, αφού η ΔΕΗ έχει καταγράψει τέτοιο ράλι με την προοπτική του turnaround, ενώ αυτή με τέτοια αποτελέσματα, μέρισμα αλλά και επενδυτικό πρόγραμμα έχει μία αρκετά αμυντική συμπεριφορά.

Ο όγκος ήταν μεγάλος και στις δημοπρασίες και ξεπέρασε τα 1,6 εκατ. ευρώ και έμειναν κάμποσα στους πωλητές. Στα 2,60 ευρώ και στο +6,12% με αποτίμηση 603 εκατ. ευρώ. Κλείσιμο στο υψηλό ημέρας.

AEGEAN: Και εδώ κλείσιμο στο υψηλό ημέρας και στα 4,50 ευρώ με άνοδο 6,89% και όγκο 236 χιλ. τεμάχια.

JUMBO: Μάζεψε πολλά χαρτιά στο κλείσιμο και βρέθηκε πάλι μια ανάσα από τα 15 ευρώ. Στα 14,99 ευρώ και στο +0,81% με όγκο 775 χιλ. τεμάχια. Υψηλό ημέρας το κλείσιμο και εδώ.

SINGULAR LOGIC: Πουλήθηκε σε Space και Epsilon Net προς 18,05 εκατ. ευρώ. Το 2019 είχε πωλήσεις 47 εκατ. ευρώ από 41,5 εκατ. ευρώ το 2018 και ζημιές 22,3 εκατ. ευρώ από 7,1 εκατ. ευρώ. Τα ίδια κεφάλαια ήταν στα 11,7 εκατ. ευρώ και οι συνολικές υποχρεώσεις στα 65,1 εκατ. ευρώ εκ των οποίων δανειακές περί τα 36,6 εκατ. ευρώ.

Μεγάλο μέρος της ζημιάς οφείλεται σε απομείωση υπεραξίας και άυλων περιουσιακών στοιχείων 20 εκατ. ευρώ. Απομείωση 2,6 εκατ. ευρώ είχε γίνει και το 2018. Space και Epsilon Net πήγαν καλά στη συνεδρίαση μετά και την ανακοίνωση της εξαγοράς. Από την άλλη η MIG, αν πουλήσει και τη Vivartia δε μένει και κάτι στην εισηγμένη. SPACE και EPSILON με άνοδο 8%.

ΕΛΤΑ: Για να δούμε όσοι διαφωνούσαν με την κρατική στήριξη στην Aegean τι θα πουν για τη στήριξη στη συγκεκριμένη. Φανταζόμαστε ότι δε θέλετε να μπούμε σε διαδικασία να συγκρίνουμε ισολογισμούς και τι έχει προσφέρει στο κράτος η μία και η άλλη, γιατί μιλάμε για τη μέρα με τη νύχτα…

VIOHALCO: Στο -5,82% με τη Cenergy στο -9,90% και την ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ στο -1,80%. Με όσα έχουν δει τα μάτια μας έχουμε άδικο να ζητήσουμε από την Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να ψάξει τις συναλλαγές του τελευταίου διαστήματος και μέχρι κάμποσες μέρες πριν τις φήμες όπου οι όγκοι ξαφνικά είχαν πάει πολύ ψηλά και είχαν μπει κάτι τεράστιες εντολές;

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Φαίνεται πως μαζεύτηκαν και τα τελευταία του κ.Κοντομηνά. Με όγκο 229 χιλ. τεμάχια και την τιμή στα 0,2410 ευρώ και στο +12,04%.

ΕΛΒΕ: Σήμερα διαπραγματευόταν χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,25 ευρώ ανά μετοχή.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ: Αθόρυβα και χωρίς μεγάλος όγκους στα 15,65 ευρώ. Η αποτίμηση στα 428,4 εκατ. ευρώ. Θα θυμίσουμε πως στο τέλος του 2019 ήταν στα 13,2 ευρώ. Δηλαδή με όσα έχουν γίνει να είναι και θετική δεν είναι και κάτι που το συναντάμε σε πολλές.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Συνεχίζεται η διολίσθηση μετά το μεγάλο ράλι των τελευταίων εβδομάδων. Στα 3,20 ευρώ και στο -2,44% και με όγκο υψηλό 141 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης