Τελευταία Νέα
Διεθνή

Unicredit: Πτώση 4% στη μετοχή, αβεβαιότητα για το μέλλον του CEO

tags :
Unicredit: Πτώση 4% στη μετοχή, αβεβαιότητα για το μέλλον του CEO
Οι ανησυχίες για το μέλλον του διευθύνοντος συμβούλου Jean Pierre Mustier βρίσκεται στα ύψη, καθώς η θητεία του ολοκληρώνεται την άνοιξη του 2021
Πιέσεις δέχεται η μετοχή της Unicredit στο Μιλάνο, με την πτώση για τη δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας να ανέρχεται στο 4%.
Οι ανησυχίες για το μέλλον του διευθύνοντος συμβούλου Jean Pierre Mustier βρίσκεται στα ύψη, καθώς η θητεία του ολοκληρώνεται την άνοιξη του 2021.
Την Κυριακή πραγματοποιήθηκαν ανεπίσημες συζητήσεις, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία για την επιλογή των υποψήφιων διαδόχων του Mustier, όπως μεταδίδει το Reuters.
Πηγές ανέφεραν ότι οι διαφωνίες σχετικά με τη στρατηγική που ακολουθεί η Unicredit, θέτουν υπό αμφισβήτηση την παραμονή του Mustier στο τιμόνι της τράπεζας.
Ο Mustier ανέλαβε τις τύχες της Unicredit στα μέσα του 2016, προκειμένου να προχωρήσει στην αναδιάρθρωση της, εν μέσω μεγάλης ανησυχίας για την κεφαλαιακή επάρκεια.
O πρώην investment banker ηγήθηκε της αναδιοργάνωσης, εκκαθάρισε τον ισολογισμό και άντλησε δεκάδες δισ. ευρώ από πωλήσεις μετοχών και assets, ωστόσο απέτυχε να δώσει ώθηση στην τιμή της μετοχής, που διαπραγματεύεται με discount 40% έναντι της λογιστικής της αξιας.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης