Άμυνα – Διπλωματία

Pyatt (πρέσβης ΗΠΑ): Στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών η αμυντική μας σχέση με την Ελλάδα - Τι λέει για τα F - 35

tags :
Pyatt (πρέσβης ΗΠΑ): Στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών η αμυντική μας σχέση με την Ελλάδα - Τι λέει για τα F - 35
Εργαζόμαστε για την περαιτέρω ενίσχυσή της, συμπεριλαμβανομένης και της μελλοντικής απόκτησης F-35 από την Ελλάδα είπε ο G. Pyatt
Τη θέση πως η αμυντική σχέση των ΗΠΑ με την Ελλάδα βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών και ότι οι ΗΠΑ εργάζονται για να την περαιτέρω ενίσχυση της, συμπεριλαμβανομένης της μελλοντικής απόκτησης των F-35 στη χώρα μας διατυπώνει με δήλωση του ο πρέσβης των ΗΠΑ, Geoffrey Pyatt, διαψεύδοντας σχετικά δημοσιεύματα περί του αντιθέτου.
Στη δήλωση του ο Pyatt αναφέρει ότι οι ΗΠΑ στο ανώτατο επίπεδο, έχουν χαιρετίσει το ενδιαφέρον της Ελλάδας να αποκτήσει τα F-35 για την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία.
«Έχουμε δείξει την υποστήριξή μας για την προμήθεια και συνεργαζόμαστε στενά για ένα μελλοντικό πρόγραμμα απόκτησης, το οποίο θα ενισχύσει τις αμυντικές δυνατότητες της Ελλάδας, θα διασφαλίσει τη διαλειτουργικότητα με τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ και θα βελτιώσει την περιφερειακή σταθερότητα.
Όλα τα δημοσιεύματα περί του αντιθέτου είναι ψευδή και αποτελούν παραποίηση της πολιτικής των ΗΠΑ.
Η αμυντική σχέση ΗΠΑ-Ελλάδας βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών και είναι μια από τις ισχυρότερες στρατιωτικές σχέσεις της Αμερικής στην Ευρώπη.
Είμαστε πολύ περήφανοι για τη συνεργασία άμυνας και ασφάλειας με την Ελλάδα και εργαζόμαστε καθημερινά για να την περαιτέρω ενίσχυσή της, συμπεριλαμβανομένης της μελλοντικής απόκτησης των F-35 στην Ελλάδα.
Ο δρόμος για την απόκτηση των F-35 είναι μια πολυετής διαδικασία που θα βασίζεται φυσικά στις επιτυχίες που έχουν πραγματοποιηθεί στο πρόγραμμα αναβάθμισης των F-16 Viper της Ελλάδας» επισημαίνει ο Αμερικανός πρέσβης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης


Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php:65) in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 755