Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Πάνω από τα 7 ευρώ η ΔΕΗ (+3%) με το βλέμμα στα αποτελέσματα και στο Investor Day

tags :
Πάνω από τα 7 ευρώ η ΔΕΗ (+3%) με το βλέμμα στα αποτελέσματα και στο Investor Day
Οι αναλυτές περιμένουν πως τα αποτελέσματα θα επιβεβαιώσουν τις εκτιμήσεις της διοίκησης, υποστηριζόμενα από τη νέα τιμολογιακή πολιτική και τα χαμηλότερα ενεργειακά κόστη
Σε υψηλά 5 ετών και 9 μηνών βρίσκεται η μετοχή της ΔΕΗ καθώς διαπραγματεύεται πάνω από τα 7 ευρώ τιμές που είχε να δει από τον Φεβρουάριο του 2015 (χωρίς να έχει γίνει τότε η αποκοπή του ΑΔΜΗΕ).
Η μετοχή βρίσκεται στα 7,08 ευρώ με άνοδο 3,43% και υψηλό όγκο 400 χιλ. τεμάχια.
Η αποτίμηση ανέρχεται στα 1,64 δισ. ευρώ.
Το βλέμμα των επενδυτών είναι στραμμένο στα αυριανά (1/12) αποτελέσματα τα οποία δημοσιεύονται μετά το κλείσιμο της αγοράς.
Την επόμενη μέρα (2/12) θα πραγματοποιηθεί η ενημέρωση μέσω του Investor Day.
Τα βλέμματα των επενδυτών είναι στραμμένα στην ενημέρωση καθώς αναμένεται να ανακοινωθεί το νέο business plan, την πορεία αναδιάρθρωσης της ΔΕΗ, ενώ αναμένονται και ανακοινώσεις αναφορικά με είσοδο στον τηλεπικοινωνιακό κλάδο.
Οι αναλυτές περιμένουν πως τα αποτελέσματα θα επιβεβαιώσουν τις εκτιμήσεις της διοίκησης, υποστηριζόμενα από τη νέα τιμολογιακή πολιτική και τα χαμηλότερα ενεργειακά κόστη.
Σύμφωνα με τη Euroxx στο εννεάμηνο αναμένονται έσοδα 3,5 δισ. ευρώ μειωμένα κατά 3,4% λόγω απώλειας κυρίως μεριδίου αγοράς σε σύγκριση με την περσινή περίοδο.
Τα προσαρμοσμένα EBITDA εκτιμάται ότι θα αυξηθούν στα 718 εκατ. ευρώ από 97 εκατ. ευρώ λόγω των σημαντικά μικρότερων λειτουργικών εξόδων.
Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη αναμένονται στα 54,9 εκατ. ευρώ από ζημιές 379,3 εκατ. ευρώ.
Η Optima Bank περιμένει στο τρίτο τρίμηνο πωλήσεις 1,24 δισ. ευρώ μειωμένες κατά 5%, EBITDA (δημοσιευμένα) 233 εκατ. ευρώ από 88 εκατ. ευρώ ενισχυμένα κατά 165% και EBITDA (προσαρμοσμένα) 243 εκατ. ευρώ από 88 εκατ. ευρώ.
Τα καθαρά κέρδη αναμένονται στα 29 εκατ. ευρώ από ζημιές 78 εκατ. ευρώ.
Σε επίπεδο εννεαμήνου τα προσαρμοσμένα EBITDA αναμένονται στα 700 εκατ. ευρώ από 97 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 50 εκατ. ευρώ από ζημία 353 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται πως τα αποτελέσματα θα περιλαμβάνουν έκτακτο έξοδο 10 εκατ. ευρώ λόγω της εθελουσίας εξόδου.
Υπενθυμίζεται πως η S&P αναβάθμισε τη ΔΕΗ σε Β από Β- με σταθερές προοπτικές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης