Διεθνή

Ατύχημα για τον Biden: Υπέστη κάταγμα στον αστράγαλο ενώ έπαιζε με τον σκύλο του

tags :
Ατύχημα για τον Biden: Υπέστη κάταγμα στον αστράγαλο ενώ έπαιζε με τον σκύλο του
Οι γιατροί πίστευαν αρχικά ότι ο Biden είχε απλώς πάθει διάστρεμμα στον αστράγαλο, αλλά έδωσαν εντολή για συμπληρωματικές εξετάσεις
Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden υπέστη ρωγμώδη κατάγματα στο πόδι του ενώ έπαιζε με έναν από τους σκύλους του και πιθανώς θα πρέπει να φορέσει μια προστατευτική μπότα ακινητοποίησης για μερικές εβδομάδες, δήλωσε χθες Κυριακή ο προσωπικός του γιατρός.
Το περιστατικό συνέβη το Σάββατο, αναφέρει παράλληλα το γραφείο του Biden σε ανακοίνωσή του, και ο 78χρονος νεοεκλεγείς πρόεδρος επισκέφθηκε ορθοπεδικό χθες Κυριακή για ακτινογραφίες και αξονική.
Οι γιατροί πίστευαν αρχικά ότι ο Biden είχε απλώς πάθει διάστρεμμα στον αστράγαλο, αλλά έδωσαν εντολή για συμπληρωματικές εξετάσεις του τραύματος.
"Αξονική που έγινε στη συνέχεια επιβεβαίωσε ρωγμώδη (μικρά) κατάγματα", διευκρινίζει ο προσωπικός του γιατρός Κέβιν Ο'Κόνορ σε ξεχωριστή ανακοίνωση που εξέδωσε, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του Μπάιντεν.
"Θα χρειαστεί πιθανόν μια μπότα ακινητοποίησης για μερικές εβδομάδες", προσθέτει ο γιατρός του.
Μετά την νίκη του επί του απερχόμενου προέδρου Donald Trump στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, ο Biden θα είναι ο γηραιότερος άνθρωπος που θα αναλάβει καθήκοντα προέδρου των ΗΠΑ όταν ορκιστεί στις 20 Ιανουαρίου.
Η υγεία του είναι πιθανόν να παρακολουθείται στενά από τους συμμάχους του, αλλά και από τους αντιπάλους του.
Ο Trump ο οποίος δεν έχει παραδεχθεί την ήττα του στις εκλογές και αμφισβητεί τα αποτελέσματα των εκλογών στο δικαστήριο, ευχήθηκε στον Biden ταχεία ανάρρωση.
"Γίνε καλά γρήγορα!", αναφέρει ο Trump σε μήνυμά του στο Twitter.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης