Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δερμιτζάκης: Μόνο με αυστηρά μέτρα το άνοιγμα της εστίασης και του λιανεμπορίου

Δερμιτζάκης: Μόνο με αυστηρά μέτρα το άνοιγμα της εστίασης και του λιανεμπορίου
Αν είμαστε κοντά στα 500 κρούσματα ημερησίως, δεν υπάρχει λόγος να μην ανοίξουν τα μαγαζιά είπε ο κ.Δερμιτζάκης
Τη θέση πως μόνο με αυστηρά μέτρα θα μπορέσουν να ανοίξουν η εστίαση και το λιανεμπόριο διατύπωσε ο καθηγητής Γενετικής στο πανεπιστήμιο της Γενεύης, Μ. Δερμιτζάκης.
Σε δηλώσεις του στο Mega και ερωτηθείς για μικρή μείωση που σημειώθηκε το Σαββατοκύριακο στον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα και κατά πόσο αυτή μας επιτρέπει να μιλάμε για άνοιγμα της αγοράς ενόψει Χριστουγέννων, ο κ. Δερμιτζάκης επεσήμανε πως αν και πρόκειται για μία σημαντική μείωση οι επόμενες μέρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες.
«Οι επόμενες 10 μέρες είναι περίοδος αναμονής.
Οι πρώτες μέρες είναι πάντα με μικρότερο ρυθμό μείωσης, ενώ όσο περνάνε οι μέρες στο lockdown, ο ρυθμός αυτός θα επιταχύνεται» είπε ο κ.Δερμιτζάκης.
Μιλώντας για το άνοιγμα της εστίασης και του λιανεμπορίου, ο κ. Δερμιτζάκης υποστήριξε ακόμα πως αυτό μπορεί να γίνει μόνο εφόσον εφαρμοστούν αυστηρά μέτρα, καθώς υπάρχει κίνδυνος για αυξημένη δυνατότητα μετάδοσης.
«Εάν η μείωση των κρουσμάτων επιταχυνθεί γύρω στις 15 Δεκεμβρίου ή και νωρίτερα μπορεί να είμαστε γύρω στα 500 ή και λιγότερα κρούσματα.
Αν είμαστε εκεί δεν υπάρχει λόγος να μην ανοίξουν τα μαγαζιά» υποστήριξε ο κ.Δερμιτζάκης, ο οποίος ερωτηθείς για την πιθανότητα ενός τρίτου κύματος κορωνοϊού, τόνισε πως αυτό εξαρτάται από τη συμπεριφορά των πολιτών απέναντι στην πανδημία, επισημαίνοντας πως εάν η κοινωνία συμμορφωθεί απέναντι στα μέτρα προστασίας δεν έχουμε λόγο να φοβόμαστε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης