Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Δένδιας: Όπου υπάρχει πρόβλημα η Τουρκία είναι εκεί, η ΕΕ επέτρεψε ορισμένα «λανθασμένα συμπεράσματα»

Δένδιας: Όπου υπάρχει πρόβλημα η Τουρκία είναι εκεί,  η ΕΕ επέτρεψε ορισμένα «λανθασμένα συμπεράσματα»
«Mερικές φορές η ΕΕ επέτρεψε στην Τουρκία να καταλήξει σε λανθασμένα συμπεράσματα», σημειώνει ο υπουργός Εξωτερικών
Δριμεία κριτική στη στρατηγική της τουρκικής κυβέρνησης στην ευρύτερη περιοχή ασκεί ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.
Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας κατηγορεί την Άγκυρα ότι προσπαθεί να ξαναγράψει τους κανόνες στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
«H Τουρκία έστειλε μισθοφόρους τζιχαντιστές στην Λιβύη. Η Τουρκία προσπαθεί να υπονομεύσει την κυβέρνηση του Προέδρου Sisi στην Αίγυπτο.
Η Τουρκία εισέβαλε στην Συρία και στο Ιράκ.
Οπουδήποτε υπάρχει πρόβλημα, η Τουρκία είναι εκεί», δηλώνει o Έλληνας ΥΠΕΞ σε συνέντευξή του στο δίκτυο Al Arabiya.
Παράλληλα καλεί την ΕΕ να καταλήξει σε συμπεράσματα που θα δώσουν στην Τουρκία ένα σαφές σημάδι ότι το έχει παρακάνει και ότι η συμπεριφορά της είναι απαράδεκτη.
«Αυτό που αντιμετωπίζουμε είναι μια πρόκληση ενός νεο-οθωμανικού κράτους που προσπαθεί να επιβάλει τη θέλησή του στους γείτονές του, με βία εάν χρειαστεί», σημειώνει.
Καταλήγει ότι «μερικές φορές η ΕΕ επέτρεψε στην Τουρκία να καταλήξει σε λανθασμένα συμπεράσματα, και αυτό δεν είναι καλό για την Τουρκία, αλλά ούτε και για την Ε.Ε. και την τουρκική κοινωνία. Δεν είναι επίσης καλό για την ειρήνη και τη σταθερότητα στη Μεσόγειο και γενικά στην περιοχή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης