Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kurz: Νέοι αυστηροί περιορισμοί για μήνες στην Αυστρία, μετά την άρση του lockdown 7/12

Kurz: Νέοι αυστηροί περιορισμοί για μήνες στην Αυστρία, μετά την άρση του lockdown 7/12
Νέα περιοριστικά μέτρα αναμένεται να ανακοινωθούν την Τετάρτη 2/12
Αντιμέτωποι με νέους αυστηρούς περιορισμούς θα βρεθούν οι Αυστριακοί, όταν το τρέχον lockdown εκπνεύσει, όπως δήλωσε ο καγκελάριος της χώρας Sebastian Kurz.
Το γενικό lockdown πρόκειται να αρθεί στις 7 Δεκεμβρίου αλλά δεν είναι ακόμη σαφές τι θα σημάνουν τα νέα περιοριστικά μέτρα για τη «βιομηχανία του σκι» του ακρογωνιαίου λίθου του τουριστικού τομέα που αντιπροσωπεύει περίπου το 15% του ΑΕΠ της Αυστρίας, όπως παρατηρεί το Reuters.
Μιλώντας στην εφημερίδα Kleine Zeitung, ο Kurz είπε ότι οι Αυστριακοί θα πρέπει να αντιμετωπίσουν περαιτέρω περιορισμούς για εβδομάδες και μήνες, προσθέτοντας νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν την Τετάρτη, ανάλογα με τις εξελίξεις της νόσου.

Τι θα γίνει με τη σεζόν του σκι

«Όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός των μολύνσεων, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να κάνουμε βήματα προς το άνοιγμα», δήλωσε ο Kurz.
«Θα πρέπει να ζήσουμε με περαιτέρω τεράστιους περιορισμούς μετά τις 7 Δεκεμβρίου», συνέχισε.
Η κυβέρνηση στοχεύει να ξεκινήσει εκ νέου το άνοιγμα της οικονομίας με το εμπόριο και τα σχολεία.
Ερωτηθείς για τις δυνατότητες μιας σεζόν με σκι, ο Kurz είπε ότι οι αθλητικές εγκαταστάσεις και οι εγκαταστάσεις αναψυχής δεν θα είναι μέρος των πρώτων μέτρων χαλάρωσης, αλλά η κυβέρνηση σκοπεύει να επιτρέψει περισσότερα υπαίθρια και ατομικά αθλήματα στο εγγύς μέλλον.
Το θέμα του τουρισμού είναι από μόνο του σημαντικό, υπογράμμισε ο Αυστριακός καγκελάριος.
.Η Γαλλία, η Ιταλία, η Αυστρία και η Γερμανία έχουν παραγγείλει ακόμη και ανελκυστήρες μεγάλου υψομέτρου που θα μπορούσαν να λειτουργούν αυτό νωρίς το χειμώνα με την ελπίδα ότι όλα τα θέρετρα μπορούν να επωφεληθούν στην περίοδο αιχμής, εάν και όταν ο ρυθμός μόλυνσης επιβραδύνεται.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης