Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πέτσας: Υπάρχει ένα σύστημα καταγραφής κρουσμάτων και βρίσκεται διαρκώς στη διάθεση των επιστημόνων

Πέτσας: Υπάρχει ένα σύστημα καταγραφής κρουσμάτων και βρίσκεται διαρκώς  στη διάθεση των επιστημόνων
"H διακίνηση η ψευδών ειδήσεων και η αμφισβήτηση των επίσημων στοιχείων τη στιγμή που η χώρα, όπως και ολόκληρη η Ευρώπη, δίνει μάχη με το δεύτερο κύμα της πανδημίας βλάπτουν την κοινή προσπάθεια", δηλώνει ο Στ. Πέτσας
«Τα περί παράλληλων συστημάτων και διπλού τρόπου καταγραφής υπάρχουν μόνο στη φαντασία κάποιων», δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.
Ο κ. Πέτσας σε δήλωσή του  τονίζει μεταξύ άλλων, ότι η διακίνηση η ψευδών ειδήσεων και η αμφισβήτηση των επίσημων στοιχείων τη στιγμή που η χώρα, όπως και ολόκληρη η Ευρώπη, δίνει μάχη με το δεύτερο κύμα της πανδημίας βλάπτουν την κοινή προσπάθεια.
Όπως αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «υπάρχει ένα σύστημα καταγραφής κρουσμάτων, το Εθνικό Μητρώο COVID-19 και βρίσκεται διαρκώς στη διάθεση των επιστημόνων.
Τα περί παράλληλων συστημάτων και διπλού τρόπου καταγραφής υπάρχουν μόνο στη φαντασία κάποιων».
Ο κ. Πέτσας υπογραμμίζει ότι «ο ΕΟΔΥ από την πρώτη στιγμή της πανδημίας είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αντιμετώπιση της» και ότι «τα στελέχη και το επιστημονικό προσωπικό του εργάζονται συστηματικά και ακούραστα», κάτι, που, όπως λέει, βλέπουν όλοι οι Ελληνες.
Προσθέτει ότι ο ΕΟΔΥ συντάσσει με τα πιο έγκυρα και αξιόπιστα στοιχεία και δημοσιεύει καθημερινά την "Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19)" και με βάση αυτά τα στοιχεία οι ειδικοί συζητούν και λαμβάνουν τις αποφάσεις. «Αυτή είναι η πραγματικότητα.
Οτιδήποτε άλλο υπονομεύει την κοινή προσπάθεια όλων μας», καταλήγει ο κ Πέτσας.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης