Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Στη Θεσσαλονίκη αναδεικνύονται οι ευθύνες της κυβέρνησης - Tο νέο κύμα του ιού βρήκε τη χώρα αθωράκιστη

Γεννηματά: Στη Θεσσαλονίκη αναδεικνύονται οι ευθύνες της κυβέρνησης - Tο νέο κύμα του ιού βρήκε τη χώρα αθωράκιστη
"Tο κλειδί ήταν η προετοιμασία της χώρας για το δεύτερο κύμα. Eκεί τα θαλάσσωσε η Κυβέρνηση", τονίζει η Φ. Γεννηματά
«Σπαταλήθηκε στη θερινή ραστώνη πολύτιμος χρόνος προετοιμασίας και το νέο κύμα του ιού βρήκε τη χώρα αθωράκιστη», τονίζει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, η οποία ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση τους δεύτερου κύματος της πανδημίας.
Η κ. Γεννηματά σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης αναφέρει χαρακτηριστικά πως «στη Θεσσαλονίκη αναδεικνύονται οι ευθύνες της», ενώ καταλογίζει στη κυβέρνηση πως άνοιξε τη χώρα χωρίς σχέδιο, με τα χερσαία σύνορα μας, «ξέφραγο αμπέλι».
Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, «σπαταλήθηκε στη θερινή ραστώνη πολύτιμος χρόνος προετοιμασίας και το νέο κύμα του ιού βρήκε τη χώρα αθωράκιστη.
Χωρίς την απαραίτητη ενίσχυση του Ε.Σ.Υ, χωρίς αξιόπιστο και οργανωμένο δίκτυο μαζικών τεστ και αποτελεσματική ιχνηλάτηση, με συνωστισμό στα σχολεία και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Περίσσεψε η προπαγάνδα και η αλαζονεία.
Τελικά τους ξέφυγε ο έλεγχος».
Κατά την ίδια, «το κλειδί ήταν η προετοιμασία της χώρας για το δεύτερο κύμα».
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «εκεί τα θαλάσσωσε η Κυβέρνηση.
Εμείς από την αρχή της πανδημίας παρουσιάσαμε τις προτάσεις μας.
Όλο αυτό το διάστημα δεν υπάρχει ούτε ένα σημείο κριτικής μας στην κυβέρνηση που να μην συνοδεύεται από την αντίστοιχη, τεκμηριωμένη και κοστολογημένη, δική μας εναλλακτική πρόταση.
Πρόσφατα μάλιστα κατέθεσα, επίσημα στα πρακτικά της Βουλής, το σύνολο των προτάσεων μας».
Η κ. Γεννηματά αναφέρει εκ νέου τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής για την ενίσχυση του ΕΣΥ, σε υγειονομικό προσωπικό και μέσα, αλλά και τις δράσεις που απαιτούνται για τον περιορισμό της πανδημίας.
Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ απορρίπτει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα έχει κυβέρνηση που πρέπει να κάνει σοβαρά τη δουλειά της και η αντιπολίτευση τη δική της.
Σχετικά με τις οικονομικές επιπτώσεις από την πανδημία,  η κ. Γεννηματά υπογραμμίζει πως «χρειάζεται ριζική παρέμβαση τώρα».
Όπως σημειώνει, «δεν μπορούμε να χτίσουμε το μέλλον πάνω σε ερείπια.
Η Κυβέρνηση δεν έχει ανταποκριθεί στις πραγματικές ανάγκες επιχειρήσεων και εργαζομένων.
Υποβόσκει κρίση.
Ο προϋπολογισμός του κ. Μητσοτάκη δεν έχει την παραμικρή επαφή με την πραγματικότητα».
Περαιτέρω, η κ. Γεννηματά επαναλαμβάνει ότι στην ΕΕ πρέπει να μπει τέλος στις ανέξοδες δηλώσεις για την προκλητικότητα της Τουρκίας και είναι ώρα για αυστηρές κυρώσεις.
«Εμείς μέσω του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES), ασκούμε κάθε δυνατή πίεση και διεκδίκηση, για την αφύπνιση της Ε.Ε. και τη λήψη των αναγκαίων αποφάσεων.
Απαιτείται κυρίως κινητοποίηση εκ μέρους του Πρωθυπουργού.
Με ολοκληρωμένη στρατηγική και αποφασιστικότητα, θα έπρεπε να προηγείται των εξελίξεων, να χτίζει συμμαχίες, να συνδιαμορφώνει τις αποφάσεις και να οριοθετεί με σαφήνεια τις εθνικές κόκκινες γραμμές, κάτι που δεν συμβαίνει στην πράξη», τονίζει η κ. Γεννηματά.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης