Πολιτική

Ζέρβας (Θεσσαλονίκη): Τα δημοτικά σχολειά δεν πρέπει να ανοίξουν μέσα στον Δεκέμβριο

Ζέρβας (Θεσσαλονίκη): Τα δημοτικά σχολειά δεν πρέπει να ανοίξουν μέσα στον Δεκέμβριο
Το λιανεμπόριο είναι ίσως είναι το μόνο που μπορεί να ανοίξει για κάποιες μέρες με κανόνες
Την εκτίμησή του ότι τα δημοτικά σχολειά δεν πρέπει να ανοίξουν για κανένα λόγο μέσα στον Δεκέμβριο, εξέφρασε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.
Όπως τόνισε, οι αποφάσεις της κυβέρνησης θα βασιστούν στα επιδημιολογικά δεδομένα των επόμενων ημερών και στις εισηγήσεις των ειδικών για το πότε και πώς θα γίνει η σταδιακή άρση των μέτρων.
"Από την επεξεργασία των λυμάτων φαίνεται ότι η περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης βρίσκεται τώρα, εκεί που ήταν στις αρχές Νοεμβρίου, όταν επιβλήθηκε το lockdown" τόνισε ο Δήμαρχος της πόλης και προειδοποίησε, ότι αν κάτι δεν πάει καλά θα έχουμε αναζωπύρωση μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου.
 
Αυξημένο το ιικό φορτίο σε 4 περιοχές της θεσσαλονίκης

Υπογράμμισε πως πολύ υψηλό παραμένει ωστόσο το ιικό φορτίο στους δήμους γύρω από την Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα σε Πυλαία, Χορτιάτη, Λαγκαδά και Ωραιόκαστρο ενώ είπε πως "είναι βασανιστικοί οι ρυθμοί μείωσης των κρουσμάτων".
Ο κ. Ζέρβας επεσήμανε ότι η χθεσινή εισήγηση του στον πρωθυπουργό ήταν να μην ανοίξει τίποτα αν οι δείκτες δεν δείχνουν μεγάλη μείωση του ιικού φορτίου.
Τέλος, ανέφερε ότι τα δημοτικά σχολειά δεν πρέπει να ανοίξουν για κανένα λόγο μέσα στον Δεκέμβριο και πρόσθεσε ότι το λιανεμπόριο είναι ίσως είναι το μόνο που μπορεί να ανοίξει για κάποιες μέρες με κανόνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης