Τελευταία Νέα
Διεθνή

OHE: Έκκληση για αυτοσυγκράτηση μετά τη δολοφονία του Ιρανού πυρηνικού επιστήμονα

OHE: Έκκληση για αυτοσυγκράτηση μετά τη δολοφονία του Ιρανού πυρηνικού επιστήμονα
Η Τεχεράνη θεωρεί ότι πίσω από την δολοφονία του βρίσκονται το Ισραήλ και οι ΗΠΑ
Ο ΟΗΕ απευθύνει έκκληση για αυτοσυγκράτηση και για την ανάγκη αποφυγής κάθε ενέργειας που θα μπορούσε να επιδεινώσει τις εντάσεις στην περιοχή» της Μέσης Ανατολής μετά την δολοφονία του ιρανού πυρηνικού επιστήμονα που θεωρείται ο πατέρας του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης.
«Φυσικά καταδικάζουμε κάθε φόνο ή δολοφονία», δήλωσε ο Stephane Dujarric, εκπρόσωπος του ΟΗΕ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την αντίδραση του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Antonio Guterres για το γεγονός, μετά το οποίο η Τεχεράνη απειλεί με αντίποινα.
Σε επιστολή προς τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, ο ιρανός πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη ζήτησε από το βράδυ της Παρασκευής από τον Antonio Guterres και το Συμβούλιο Ασφαλείας μία ξεκάθαρη καταδίκη της δολοφονίας του Mohsen Fakhrizadeh, επικεφαλής του τμήματος Έρευνας και Καινοτομίας του υπουργείου Αμύνης του Ιράν.
Στις τελευταίες ασχολίες του ιρανού επιστήμονα περιλαμβανόταν η εποπτεία της ανάπτυξης εμβολίου κατά της πανδημίας Covid-19, διαβεβαιώνει ο ιρανός πρεσβευτής στην επιστολή του.
Η Τεχεράνη θεωρεί ότι πίσω από την δολοφονία του βρίσκονται το Ισραήλ και οι ΗΠΑ.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης