Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gove (Βρετανία): Θα έχουμε αυστηρά περιοριστικά μέτρα και μετά την άρση του lockdown (2/12) - Αντιδράσεις στους Συντηρητικούς

Gove (Βρετανία): Θα έχουμε αυστηρά περιοριστικά μέτρα και μετά την άρση του lockdown (2/12)  - Αντιδράσεις στους Συντηρητικούς
Αντιδράσεις στα περιοριστικά μέτρα από Συντηρητικούς βουλευτές
Η Αγγλία θα χρειαστεί σκληρά περιοριστικά μέτρα μετά το τέλος του τρέχοντος lockdown (2/12) ώστε να μην πιεστεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας, είπε ο υπουργός Επικρατείας Michael Cove και ενώ η κυβέρνηση προετοιμάζεται για μαζική διάθεση εμβολίων.
Ο πρωθυπουργός Boris Johnson διόρισε τον Nadhim Zahawi ως νέο υπουργό Υγείας προκειμένου να επιβλέπει την ανάπτυξη του εμβολίου καθώς οι Financial Times ανέφεραν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο πρόκειται να εγκρίνει το εμβόλιο BioNTech Pfizer την επόμενη εβδομάδα.
Ωστόσο, παρά την πρόοδο με το εμβόλιο, ο Gove, σημείωσε ότι απαιτούνται ακόμη σκληρά μέτρα για την καταπολέμηση της νόσου μετά το τέλος του lockdown.

Αυστηρά μέτρα και μετά το lockdown
 
Με άρθρο του στους Times προειδοποιεί πως χωρίς περαιτέρω περιορισμούς τα νοσοκομεία στην Αγγλία θα κατακλυστούν από ασθενείς.
Προέτρεψε μάλιστα τους βουλευτές να τα εγκρίνουν σε ψηφοφορία, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα στο Κοινοβούλιο.
Περισσότεροι από 20 εκατομμύρια άνθρωποι σε μεγάλες περιοχές της Αγγλίας θα αναγκαστούν να ζήσουν υπό αυστηρά περιοριστικά μέτρα το επόμενο διάστημα.
Ολοένα και περισσότεροι βουλευτές στο Συντηρητικό κόμμα του Johnson εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο κλιμακωτό σχέδιο περιορισμών.
Ορισμένοι εξ αυτών υποστηρίζουν ότι οι περιοχές που αντιπροσωπεύουν στο Κοινοβούλιο έχουν χαμηλά ποσοστά μόλυνσης, αλλά αντιμετωπίζουν τους πιο σκληρούς κανόνες,.
Άλλοι βουλευτές υποστηρίζουν ότι τα νέα μέτρα θα προκαλέσουν περιττή οικονομική ζημία στις τοπικές επιχειρήσεις.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης