Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σύψας (Λοιμωξιολόγος): Η Ελλάδα θα πορεύεται με περιορισμούς μέχρι τον Απρίλιο 2021

Σύψας (Λοιμωξιολόγος): Η Ελλάδα θα πορεύεται με περιορισμούς μέχρι τον Απρίλιο 2021
Περιορισμοί στις μετακινήσεις θα συνεχίσουν να υπάρχουν και μετά τις γιορτές
Η Ελλάδα θα πορεύεται με περιορισμούς μέχρι τον Απρίλιο 2021 λόγω της πανδημίας και ανάλογα με την αύξηση ή μείωση των κρουσμάτων Covid -19 επισημαίνει ο καθηγητής Νίκος Σύψας.
Ο καθηγητής Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ με άρθρο του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», προεξοφλεί ότι περιορισμοί στις μετακινήσεις, δηλαδή το σύστημα με τα SMS στο 13033, και στις συναθροίσεις θα συνεχίσουν να υπάρχουν και στις γιορτές.
Παράλληλα, εξήγησε ότι είναι απαραίτητες τουλάχιστον τρεις εβδομάδες για να αρχίσει να αποκλιμακώνεται η πίεση προς το ΕΣΥ.

Περιοριστικά μέτρα και μετά τις 14/12

Αυτή η παρατήρηση δείχνει ότι τα περιοριστικά μέτρα και τα κλειστά καταστήματα ίσως να περάσουν και το όριο της 14ης Δεκεμβρίου που συζητείται στην κυβέρνηση!
«Μπαίνοντας στον Δεκέμβριο αναμένουμε να συνεχιστεί -εκτός απροόπτου – η πτωτική τάση στον αριθμό των κρουσμάτων.
Όμως αυτό δεν θα συνοδευτεί από παράλληλη ελάττωση του αριθμού των εισαγωγών και των διασωληνώσεων, γιατί τα υπάρχοντα κρούσματα θα συνεχίσουν να παράγουν αυξημένες ανάγκες νοσηλείας.
Θα χρειαστούν ακόμα 1-2 εβδομάδες μετά την πτώση των κρουσμάτων σε λιγότερα από 500 για να δούμε ελάττωση των εισαγωγών και μείωση της πίεσης στο σύστημα υγείας», σημειώνει ο κ. Σύψας.

Άρση μετά την πτώση των κρουσμάτων

«Για να συζητήσουμε ενδεχόμενη άρση των απαγορεύσεων θα πρέπει το ποσοστό κάλυψης των διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ να πέσει σε επίπεδα κάτω του 70%, και να έχει πτωτική τάση.
Το άνοιγμα της κοινωνίας θα αρχίσει από τα σχολεία και θα επεκταθεί στο λιανεμπόριο.
Η εστίαση – διασκέδαση θα είναι τελευταία και εφόσον οι επιδημιολογικές συνθήκες το επιτρέπουν.
Σε κάθε περίπτωση κάποιοι περιορισμοί στην κυκλοφορία και τις συναθροίσεις θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν.
Μετά το κάθε άνοιγμα της κοινωνίας θα έχουμε ξανά διασπορά του ιού και επιτάχυνση της επιδημίας», γράφει ο καθηγητής.

Κορυφές και κοιλάδες στην επιδημιολογική καμπύλη

«Η επιδημιολογική καμπύλη μέχρι την άνοιξη θα έχει κορυφές και κοιλάδες: στις κορυφές θα λαμβάνονται περιοριστικά μέτρα και στις κοιλάδες θα υπάρχει κάποιο άνοιγμα της κοινωνίας.
Το σίγουρο είναι ότι μέχρι και τον Απρίλιο θα ζήσουμε με μεγαλύτερους ή μικρότερους περιορισμούς», επισημαίνει ο  κ. Σύψας.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης