Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπό πίεση ο Macron – Εν αναμονή τεράστιων διαδηλώσεων κατά του νόμου για την ασφάλεια

Υπό πίεση ο Macron  – Εν αναμονή τεράστιων διαδηλώσεων κατά του νόμου για την ασφάλεια
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στη Γαλλία ενάντια στο νέο νόμο, που απαγορεύει τη δημοσίευση εικόνων αστυνομικών
Χιλιάδες διαδηλωτές αναμένεται να λάβουν μέρος στις μεγάλες κινητοποιήσεις, που έχουν προγραμματιστεί για το Σάββατο (28/11/2020) σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Γαλλίας.
Πρόκειται για συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στο νέο νόμο, που απαγορεύει τη δημοσίευση εικόνων αστυνομικών με το αιτιολογικό, πως θα μπορούσε να τους πλήξει.
Ακτιβιστές και δημοσιογράφοι ανησυχούν ότι ο «νόμος για την ασφάλεια» θα επιτρέψει στην αστυνομική βία να συνεχιστεί ανεξέλεγκτη σε μια εποχή αυξανόμενων απαιτήσεων για μεγαλύτερη εποπτεία.
Η οργή στη Γαλλία έχει διογκωθεί από βίντεο που δείχνουν ότι η αστυνομία χρησιμοποιεί αδικαιολόγητη βία εναντίον ενός μαύρου και μεταναστών σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις την περασμένη εβδομάδα.
Ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron, του οποίου το κόμμα προώθησε τη νέα νομοθεσία ως μέρος μιας προσπάθειας για την καλύτερη προστασία των αστυνομικών καθώς η κυβέρνηση πιέζει με την υπόσχεσή της για βελτίωση της ασφάλειας και καταπολέμηση του εγκλήματος, τόνισε ότι τα περιστατικά «μας ντροπιάζουν» και καταδίκασε τη βία, όπως αναφέρει το Bloomberg.
Ο Γάλλος πρόεδρος δέχεται πιέσεις σε όλα τα μέτωπα καθώς προσπαθεί να ανταποκριθεί σε μια φαινομενική αναζωπύρωση της τζιχαντιστικής βίας, να περιορίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού ενώ επιδιώκει να αναθερμάνει μία προβληματική οικονομία. Και όλα αυτά ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2022 και ενώ ήδη έχει κάνει ένα βήμα προς τα δεξιά στο πολιτικό φάσμα.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης