Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Λανθασμένα αποτελέσματα του τεστ κορωνοΐού έλαβαν 1300 πολίτες

Βρετανία: Λανθασμένα αποτελέσματα του τεστ κορωνοΐού έλαβαν 1300 πολίτες
Το λάθος προήλθε από πρόβλημα με μια χημική ουσία που χρησιμοποιείται στις εξετάσεις
Αναστάτωση προκλήθηκε στη Βρετανία μετά τη διαπίστωση ότι πάνω από 1.300 άνθρωποι έλαβαν λανθασμένα αποτελέσματα για τον κορωνοΐό λόγω εργαστηριακού σφάλματος στο σύστημα Εξετάσεων και Ιχνηλάτισης του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS).
Σύμφωνα με το βρετανικό υπουργεί Υγείας οι 1.300 πολίτες δέχθηκαν τηλεφωνικές κλήσεις από τους υπεύθυνους του συστήματος οι οποίοι τους είπαν ότι τα τεστ για την Covid-19, στα οποία είχαν υποβληθεί μεταξύ 19-23 Νοεμβρίου, ήταν θετικά ενώ στην πραγματικότητα ήταν όλοι αρνητικοί.
Εκπρόσωπος του υπουργείου διευκρίνισε ότι το λάθος προήλθε από ένα πρόβλημα με μια χημική ουσία που χρησιμοποιείται στις εξετάσεις.
«Ελήφθησαν γρήγορα μέτρα για να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι και τους ζητήθηκε να επαναλάβουν την εξέταση και να παραμείνουν σε καραντίνα, εφόσον έχουν συμπτώματα», πρόσθεσε.
Το εργαστηριακό σφάλμα που προκάλεσε το πρόβλημα ήταν ένα «μεμονωμένο περιστατικό» και διερευνάται, σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.
Το σύστημα Εξετάσεων και Ιχνηλάτισης έχει επικριθεί έντονα για τα προβλήματα που παρουσίασε αφότου τέθηκε σε λειτουργία, νωρίτερα αυτόν τον χρόνο και οι υπουργοί έχουν παραδεχτεί ότι δεν ανταποκρίθηκε τόσο καλά όσο ήλπιζαν.
Τον Σεπτέμβριο, σχεδόν 16.000 θετικές εξετάσεις «χάθηκαν» από το σύστημα για πολλές ημέρες, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η ιχνηλάτιση των επαφών αυτών των κρουσμάτων.
Σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters, στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν καταγραφεί περισσότερα από 1,6 εκατομμύριο κρούσματα και πάνω από 57.500 θάνατοι από την αρχή της πανδημίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης