Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Στις 7 Δεκεμβρίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοΐού - Πρώτα οι υγειονομικοί

Βρετανία: Στις 7 Δεκεμβρίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοΐού - Πρώτα οι υγειονομικοί
Στους υγειονομικούς θα χορηγηθεί το εμβόλιο της Pfizer ενώ σε ηλικιωμένους άνω των 80 της AstraZeneca
Η Βρετανία θα είναι η πρώτη χώρα παγκοσμίως που θα ξεκινήσει τους εμβολιασμούς κατά του κορωνοΐού.
Η κυβέρνηση Johnson ανακοίνωσε ότι στις 7 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί των εμβολίων της Pfizer/BionTech με τα νοσοκομεία να έχουν ειδοποιηθεί ώστε να προετοιμαστούν σχετικά.
Όπως αναφέρει η Daily Mail, το προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Βρετανίας, γιατροί και νοσηλευτές, θα είναι οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν από τις 7 Δεκεμβρίου, ημερομηνία έναρξης των εμβολιασμών.
Σύμφωνα με τον Guardian, τα νοσοκομεία της Αγγλίας θα μπορούσαν να παραλάβουν τις πρώτες προμήθειες εμβολίων της Pfizer/BionTech έως τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, καθώς η έγκριση του εμβολίου αναμένεται να δοθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.
Πηγές του NHS αναφέρουν πως το εμβόλιο της Pfizer, μόλις αποσταλεί από το εργοστάσιο της εταιρείας στο Βέλγιο, μπορεί να βγει έως τέσσερις φορές εκτός της θερμοκρασίας συντήρησης των -70 βαθμών Κελσίου, μέχρι να γίνει ο εμβολιασμός.
Σε πρώτη φάση, μόνο το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό θα είναι αυτό που θα εμβολιαστεί και όχι οι ηλικιωμένοι που ζουν σε μονάδες φροντίδας - όπως προβλεπόταν προηγουμένως.
Όμως αυτή η απόφαση εξαρτήθηκε από τη φύση του εμβολίου της Pfizer και τη χημική σύνθεση του συγκεκριμένου εμβολίου που απαιτεί, όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, να υφίσταται περιορισμένο αριθμό μετακινήσεων (όπως αναφέρθηκε προηγουμένως).
Ως εκ τούτου, δεν μπορεί να μεταφερθεί από τους γιατρούς στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων ή στα σπίτια αυτών.
Σε όσους ζουν στις προαναφερθείσες μονάδες ή είναι ηλικίας άνω των 80 ετών, αναμένεται να χορηγηθεί το εμβόλιο του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης/AstraZeneca, το οποίο αναμένεται να πάρει επίσης έγκριση κυκλοφορίας.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης