Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ιράν απειλεί με αντίποινα το Ισραήλ για τη δολοφονία του επιστήμονα Fakhrizadeh

Το Ιράν απειλεί με αντίποινα το Ισραήλ για τη δολοφονία του επιστήμονα Fakhrizadeh
Η δολοφονία του μάρτυρα Fakhrizadeh δείχνει την απελπισία των εχθρών μας και το βάθος του μίσους τους
Με αντίποινα απειλεί το Ισραήλ η Τεχεράνη για τη δολοφονία του κορυφαίου ιρανού πυρηνικού επιστήμονα Mohsen Fakhrizadeh (Φαχριτζάντε) στις 27 Νοεμβρίου 2020.
Σήμερα (28/11) ο πρόεδρος του Ιράν κατηγόρησε ανοικτά Ισραήλ ότι βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία του επιστήμονα, ο οποίος θεωρούνταν εδώ και καιρό ύποπτος από τη Δύση ως ο εγκέφαλος ενός μυστικού προγράμματος για την ανάπτυξη πυρηνικής βόμβας, μετέδωσε η κρατική ιρανική τηλεόραση.
Τόσο η στρατιωτική όσο και η θρησκευτική πλευρά της κυβέρνησης ζητά εκδίκηση για τη δολοφονία του 59χρονου Mohsen Fakhrizadeh, για τον οποίο ιρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως υπέκυψε σε νοσοκομείο αφού δολοφόνοι τον πυροβόλησαν ενώ βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του κοντά στην Τεχεράνη.
«Για μια ακόμη φορά, τα κακοποιά χέρια της παγκόσμιας αλαζονείας, με το σφετεριστικό σιωνιστικό καθεστώς ως μισθοφόρο, βάφτηκαν με το αίμα ενός γιου αυτού του έθνους», υπογράμμισε ο πρόεδρος Hassan Rouhani.
Το Ιράν χρησιμοποιεί γενικά την έκφραση «παγκόσμια αλαζονεία» για να περιγράψει τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ με τον όρο «σφετεριστικό σιωνιστικό καθεστώς» περιγράφει το Ισραήλ.
«Η δολοφονία του μάρτυρα Fakhrizadeh δείχνει την απελπισία των εχθρών μας και το βάθος του μίσους τους... Το μαρτύριό του δεν θα επιβραδύνει τα επιτεύγματά μας», πρόσθεσε ο Ιρανός πρόεδρος.
Ο θάνατος του μπορεί να προκαλέσει σύγκρουση ανάμεσα στο Ιράν και τους αντιπάλους του στη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων της προεδρίας Trump στις ΗΠΑ, ενώ περιπλέκει οποιεσδήποτε προσπάθειες του εκλεγμένου προέδρου Joe Biden να αναβιώσει την ύφεση που είχε επέλθει στις σχέσεις με το Ιράν επί προεδρίας Obama.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης