Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστρία: Παραμένει δραματική η κατάσταση με τον κορωνοϊό, προειδοποιεί ο υπουργός Υγείας

Αυστρία: Παραμένει δραματική η κατάσταση με τον κορωνοϊό, προειδοποιεί ο υπουργός Υγείας
Παραμένει «δραματική» η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Αυστρία
Τα μέτρα του δεύτερου «σκληρού lockdown» -ισχύει από τη 17η Νοεμβρίου και μέχρι την 6η Δεκεμβρίου- φαίνεται να αποδίδουν, σύμφωνα με σημερινές εκτιμήσεις του υπουργού Υγείας Ρούντολφ Άνσομπερ, ωστόσο θα πρέπει να μειωθούν περαιτέρω δραστικά οι αριθμοί, καθώς η κατάσταση με την πανδημία στη χώρα εξακολουθεί να είναι «δραματική».
Το «εύρος λοίμωξης» στην Αυστρία είναι στο μεταξύ «τεράστιο» και είναι κατά πολλές φορές υψηλότερο από εκείνο την περασμένη άνοιξη, ο ιός έφτασε στο επίπεδο δεν υπάρχουν πια «κορυφές», ανέφερε ο ίδιος.
Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία, μέσα στο τελευταίο εικοσιτετράωρο οι νέες μολύνσεις ανήλθαν σε 4.954, που σημαίνει μία ελαφρά μείωση, ενώ σταθεροποιείται αργά η κατάσταση στα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται 4.405 άνθρωποι, από τους οποίους οι 703 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, με τον αριθμό των θανάτων να έχει αυξηθεί κατά 113 από χθες έως σήμερα.
Όπως αναφερόταν από το Γενικό Νοσοκομείο Βιέννης, στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας αυτή την στιγμή νοσηλεύονται κυρίως ασθενείς μικρότερης ηλικίας, μεταξύ 50 έως 60 ετών, με τον «πλέον ηλικιωμένο» να είναι 68 ετών και τον «πλέον νέο» να είναι 19 ετών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης