Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός: 827 νεκροί σε μια μέρα στην Ιταλία αλλά εξετάζεται χαλάρωση των μέτρων

Κορωνοϊός: 827 νεκροί σε μια μέρα στην Ιταλία αλλά εξετάζεται χαλάρωση των μέτρων
Από την αρχή της πανδημίας, στην Ιταλία έχασαν την ζωή τους 53.677 ασθενείς
Συνεχίζει να σκορπά τον θάνατο ο κορωνοϊός στην Ιταλία με τον αριθμό των νεκρών, αλλά και των κρουσμάτων να παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο (27/11) έχασαν την ζωή τους 827 άνθρωποι, ενώ τα κρούσματα που διαγνώσθηκαν είναι 28.352.
Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 222.803 διαγνωστικά τεστ.
Κάθε 100 τεστ, το 12% προέκυψε θετικό.
Μέσα σε πέντε ημέρες, το ποσοστό αυτό, μειώθηκε κατά πέντε μονάδες.
Σε ό,τι αφορά, δε, τις μονάδες εντατικής θεραπείας, για δεύτερη συνεχή ημέρα μειώνεται οι αριθμός των νοσηλευόμενων ασθενών: χθες ήταν 3.846, σήμερα έχουν περιοριστεί στους 3.782. Και στους νοσοκομειακούς θαλάμους, οι ασθενείς, από 34.038 το περασμένο εικοσιτετράωρο, είναι τώρα 33.684.
Σχετικά με τις περιοχές με περισσότερα κρούσματα, στην πρώτη θέση παραμένει, όπως και όλες τις προηγούμενες εβδομάδες η Λομβαρδία (5.389) ενώ ακολουθούν το Βένετο (3.418) και το Πεδεμόντιο (3.149) με πρωτεύουσα το Τορίνο.
O δείκτης μετάδοσης Rt, όμως, πανιταλικά έχει περιοριστεί στο 1,08, ένα στοιχείο που θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό από το Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας της χώρας.
Από την αρχή της πανδημίας, στην Ιταλία έχασαν την ζωή τους 53.677 ασθενείς.

Πιθανή η χαλάρωση των μέτρων σε κάποιες περιοχές

Στο μεταξύ, όπως δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Conte, η κυβέρνηση τις ώρες αυτές εξετάζει τα νέα επιδημιολογικά στοιχεία, τα οποία δείχνουν ότι συνεχίζεται η αργή αλλά σταθερή μείωση των εισαγωγών στα νοσοκομεία.
Σύμφωνα με τον Τύπο, θεωρείται πιθανή η «χαλάρωση» των περιοριστικών μέτρων, σε μια σειρά περιφερειών της χώρας, όπως, για παράδειγμα, στην Τοσκάνη και πιθανώς η Λομβαρδία.
Την ίδια ώρα, όμως, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των Iταλών γιατρών απευθύνουν έκκληση να μην μειωθούν οι απαγορεύσεις και περιορισμοί που έχουν υιοθετηθεί, διότι, όπως τονίζουν, «η πίεση που δέχονται οι ΜΕΘ και το σύνολο των νοσοκομειακών εγκαταστάσεων παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης