Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιστολή κατευνασμού από τον Mnuchin (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ) στο Κογκρέσο για την παύση δανειακών προγραμμάτων της Fed

Επιστολή κατευνασμού από τον Mnuchin (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ) στο Κογκρέσο για την παύση δανειακών προγραμμάτων της Fed
Στην επιστολή του σημειώνει ότι ελπίζει οι Γερουσιαστές να διατηρήσουν την εμπιστοσύνη τους στη Fed και το οικονομικό επιτελείο για τη διαχείριση των προγραμμάτων τόνωσης της οικονομίας από τις συνέπειες της πανδημίας
Την ελπίδα ότι θα συνεχίσουν να επιδεικνύουν εμπιστοσύνη στο Υπουργείο Οικονομικών και τη Fed για τη διαχείριση προγραμμάτων τόνωσης της οικονομίας από τις συνέπειες της επιδημίας οι Ρεπουμπλικανοί Γερουσιαστές και μέλη της Επιτροπής για τις Τράπεζες διατύπωσε σε επιστολή του ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Steven Mnuchin την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου.
Ο Mnuchin δέχθηκε τα πυρά από τη μεταβατική ομάδα του εκλεγμένου Προέδρου Joe Biden και τους Δημοκρατικούς στο Κογκρέσο για την απόφασή του να επιδιώξει τη λήξη ορισμένων έκτακτων δανειακών προγραμμάτων για την κρίση της πανδημίας.
Η απόφαση αυτή του Mnuchin «δένει τα χέρια» της διαδόχου του Janet Yellen, για τη διατήρηση πιστοληπτικής γραμμής προς επιχειρήσεις μεσαίου μεγέθους, την έκδοση ομολόγων από περιφερειακές αρχές και άλλες κατηγορίες δανειοληπτών σε περίπτωση επιδείνωσης των οικονομικών συνθηκών.
Ταυτόχρονα δίνει τη δυνατότητα στο Κογκρέσο να διαχειριστεί κατά βούληση ρευστότητα 455 δισ. δολάρια και να τη στρέψει σε άλλα προγράμματα τόνωσης της οικονομίας.

Οικονομικό σαμποτάζ

Την ώρα που ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Ron Wyden την Τρίτη (24/11) χαρακτήρισε την κίνηση «οικονομικό σαμποτάζ» που θα δέσει τα χέρια του
Biden όσον αφορά τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης, ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές επικρότησαν την εν λόγω κίνηση, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου της Επιτροπής της Γερουσίας για τις τράπεζες Mike Crapo, ο οποίος σημείωσε ότι οι αγορές έχουν σταθεροποιηθεί, η πίστωση ρέει ελεύθερα και η ρευστότητα αυτή θα μπορούσε να παράσχει σε στοχευμένη ανακούφιση σε συγκεκριμένους τομείς που έχουν πληγεί από τα μέτρα για την πανδημία (όπως οι αερομεταφορές) ή τη μείωση του δημόσιου χρέους.

Αποκατάσταση της εμπιστοσύνης

«Ως αποτέλεσμα της ταχείας νομοθετικής δράσης του Κογκρέσου και των συντεταγμένων του Υπουργείου Οικονομικών και της Ομοσπονδιακής Τράπεζας για την εφαρμογή των προγραμμάτων (σ.σ. τόνωσης της οικονομίας από τις συνέπειες της πανδημίας), κατορθώσαμε να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη στις οικονομικές συνθήκες», επισήμανε ο Mnuchin στην επιστολή προς τους Ρεπουμπλικάνους της Επιτροπής Τραπεζών.
«Ευελπιστώ ότι, λόγω της συγκεκριμένης υπεύθυνης στάσης με τρόπο συνεπή με την πρόθεση του Κογκρέσου, το Κογκρέσο θα επιδείξει παρόμοια εμπιστοσύνη στην ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών και της Ομοσπονδιακής Τράπεζας στο μέλλον».

www.bankingnews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης