Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: «Υποδεικνύει» το Ισραήλ για τη δολοφονία του πυρηνικού επιστήμονα

Ιράν: «Υποδεικνύει» το Ισραήλ για τη δολοφονία του πυρηνικού επιστήμονα
Το Ιράν καλεί τη διεθνή κοινότητα, και ιδίως την Ευρωπαϊκή Ένωση, να σταματήσουν την επαίσχυντη τακτική των δύο μέτρων και δύο σταθμών, δήλωσε ο J. Zarif - Αιχμές κατά του Ισραήλ και από σύμβουλο του προέδρου Khamenei
Το Ισραήλ, ο «υπ’ αριθμόν 1» εχθρός της Τεχεράνης, είναι πιθανόν να εμπλέκεται στη δολοφονία του εξέχοντα πυρηνικού επιστήμονα Mohsen Fakhrizadeh, δήλωσε σήμερα 27 Νοεμβρίου, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, χωρίς ωστόσο να παρουσιάσει κάποια απόδειξη.
«Αυτή η δειλία –με σοβαρές ενδείξεις για τον ρόλο του Ισραήλ– δείχνει την απελπισμένη πολεμοκαπηλία των δραστών» έγραψε στο Twitter ο Mohammed Javad Zariv.
«Το Ιράν καλεί τη διεθνή κοινότητα, και ιδίως την Ευρωπαϊκή Ένωση, να σταματήσουν την επαίσχυντη τακτική των δύο μέτρων και δύο σταθμών και να καταδικάσουν αυτήν την ενέργεια κρατικής τρομοκρατίας», πρόσθεσε.
Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Benjamin Netanyahu δεν θα κάνει κανένα σχόλιο για την επίθεση, ανέφερε νωρίτερα ένας αξιωματούχος.
Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ απέφυγε επίσης να σχολιάσει το θέμα.
Το Ισραήλ επιδιώκει να προκαλέσει πόλεμο, υποστηρίζει σύμβουλος του Khamenei
Ένας στρατιωτικός σύμβουλος του Ιρανού ανώτατου θρησκευτικού ηγέτη, Ayatollah Ali Khamenei, κατηγόρησε, επίσης, το Ισραήλ ότι δολοφόνησε τον πυρηνικό επιστήμονα Mohsen Fakhrizadeh με στόχο να προκαλέσει πόλεμο.
«Τις τελευταίες ημέρες της πολιτικής ζωής του (…) συμμάχου τους (σ.σ. του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump) οι σιωνιστές (σ.σ. το Ισραήλ) επιδιώκουν να εντείνουν την πίεση στο Ιράν και να προκαλέσουν κανονικό πόλεμο», έγραψε στο Twitter ο διοικητής Hussein Degan.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης