Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – 6 συνεχόμενες ανοδικές και άνοδος σχεδόν 30% το Νοέμβριο

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – 6 συνεχόμενες ανοδικές και άνοδος σχεδόν 30% το Νοέμβριο
ΑΓΟΡΑ: Η υψηλή μεταβλητότητα διατηρείται και αυτό είναι λογικό αφού η άνοδος είναι πολύ μεγάλη μέσα σε λίγες συνεδριάσεις. Η χρονιά βέβαια είναι ακόμα αρκετά κάτω. Όλα αυτά επηρεάζουν την επενδυτική ψυχολογία και γι΄αυτό χρειάζεται προσοχή. Με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν σήμερα, διατηρούμε τη θετική μας άποψη.

Χρειάζεται βέβαια να συνεχιστούν και να αυξηθούν τα καλά νέα από όλα τα μέτωπα και να μην υπάρξει αλλαγή σκηνικού στις ξένες αγορές. Γιατί αν κάνουν καμία διόρθωση, εμείς θα πάμε πιο γρήγορα χαμηλότερα. Τα θεμελιώδη μας αρέσουν και ποντάρουμε σε αυτά, ειδικά για τη μετά Covid εποχή.

Τα μικρομεσαία συνεχίζουν να υστερούν και πιστεύουμε πως αυτό οφείλεται στη μεγάλη διαφορά που έχει η πορεία του γενικού δείκτη με τις τραπεζικές μετοχές σε ό,τι αφορά την απόδοση από την αρχή του έτους. Προφανώς και η απόσταση αυτή τραβάει τους επενδυτές στις τράπεζες. Θα έρθει όμως και η δική τους σειρά.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Εξαιρετική και αυτή η εβδομάδα του Νοέμβρη. Όλες οι συνεδριάσεις της εβδομάδας ήταν θετικές και μάλιστα ο γενικός δείκτης συμπλήρωσε 6 συνεχόμενες ανοδικές. Παρά τη μεταβλητότητα η αγορά απορροφά τις πωλήσεις και κατευθύνεται υψηλότερα. Εξαιρετικός και ο τζίρος. Την επόμενη Δευτέρα έχουμε MSCI, άρα θα δούμε ακόμα καλύτερες συναλλαγές.

Στις 736,6 μονάδες πλέον ο γενικός δείκτης και τέλος Οκτωβρίου είχε φτάσει ακόμα και στις 550 μονάδες. Ο τζίρος στα 91,7 εκατ. ευρώ. Διαγραμματικά πάει by the book η αγορά. Έχει κάποιες αντιστάσεις λίγο υψηλότερα και μετά ανοίγει ο δρόμος για καλύτερες μέρες. Ας ελπίσουμε πως όλα θα πάνε καλά..

ΟΠΑΠ: Από το ξεκίνημα μέχρι και το κλείσιμο είχε τα βλέμματα πάνω του. Η είδηση ότι καταβάλει 5% εισφορά στο Δημόσιο και όχι 35% βοήθησε. Ήταν γνωστή βέβαια η αλλαγή την είχαν επισημάνει πολλοί αναλυτές, αλλά αλλιώς να το λέει η διοίκηση. Ωστόσο, περιμένουμε πως ίσως υπάρξουν αλλαγές.

Η μετοχή βέβαια ξέφυγε σήμερα και κατέγραψε νέα μεγάλη άνοδο. Στα 9,65 ευρώ και στο +6,75%. Σημειώστε πως από τα 91,7 εκατ. ευρώ που έκανε όλο το ΧΑ, η συγκεκριμένη έκανε τα 19,6. Από τα 9,90 ευρώ μέχρι και τα 10,30 ευρώ οι επόμενες αντιστάσεις.

LAMDA: Η εκκίνηση των έργων στο Ελληνικό εκτός από τη βελτίωση της επενδυτικής ψυχολογίας για τη μετοχή θα βοηθήσει συνολικά την οικονομία. Το έργο είναι σηματωρός για την ανάπτυξη της χώρας. Βέβαια χρειαζόμαστε και άλλες επενδύσεις. Στα 6,15 ευρώ και στο +2,5%, με υψηλό ημέρας τα 6,30 ευρώ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Εντολή πώλησης 493 χιλ. τεμαχίων στα 1,60 ευρώ στο γύρισμα από τα υψηλά ημέρας όπου έφτασε μέχρι τα 1,6980 ευρώ. Μετά βέβαια ακυρώθηκε. Σημειώνουμε πως έκλεισε το χάσμα, ενώ αυξήθηκε ο όγκος πάρα πολύ. Κλείσιμο στα 1,62 ευρώ και στο +4,52% με μεγάλους πωλητές. Σε λίγο η τηλεδιάσκεψη για την ενημέρωση των αναλυτών. Περιμένουμε απαντήσεις για όσα έχουν γραφτεί. Για να δούμε…

ΔΕΗ: Ξεσάλωσαν οι αγοραστές. Στα 6,8450 ευρώ και στο +5,31%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Εθνική ξεχώρισε σήμερα καταγράφοντας άνοδο άνω του 4%. Καλή και η Eurobank, ενώ υστέρησαν Πειραιώς και Alpha Bank, οι οποίες είχαν σημαντικά μικρότερη άνοδο.

MOTOR OIL: Μπορεί και να ξεκίνησαν και κάποιες αναδιαρθρώσεις λόγω MSCI. Μεγάλος ο όγκος και καθαρός. Πάνω από 660 χιλ. τεμάχια και η μετοχή στο -4%. Τη Δευτέρα στο κλείσιμο θα δούμε πως θα εξελιχθεί η πορεία της μετοχής.

EPSILON NET: Από νέο ιστορικό σε νεότερο πάει η μετοχή. Ο κλάδος εξακολουθεί να είναι hot, καθώς η χώρα θέλει ψηφιοποίηση και να επενδύσει σε αυτόν τον τομέα. Η πανδημία το ανέδειξε ξεκάθαρα. Στο +9,74% και στα 3,38 ευρώ.

MODA BAGNO: Χωρίς να… προκαλέσει έχει βελτιώσει την τιμή της από τα 0,26 ευρώ περίπου σε 0,3880 ευρώ. Ο όγκος αρκετά χαμηλός.

ΕΥΑΘ: Η δική της ώρα να φύγει πάνω από τον κινητό των 200 ημερών. Σήμερα το πέτυχε με μικρό όγκο συναλλαγών. Στα 4,23 ευρώ και στο +3,17%.

Q&R: Μεγάλος όγκος σήμερα στη μετοχή. Πήγε μέχρι τα 0,2220 ευρώ και έκλεισε στα 0,23 ευρώ με οριακή άνοδο και συνολικό όγκο 170 χιλ. τεμάχια.

AS COMPANY: Ηρεμία σήμερα στη μετοχή μετά τις μεγάλες χθεσινές πωλήσεις, οι οποίες αποδίδονται σε ιδιώτη επενδυτή σύμφωνα με πληροφορίες.

ΕΛΒΕ: Καλή κίνηση με μικρό όγκο. Στα 5,20 ευρώ και στο +8,33%.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Κατοχυρώθηκαν κέρδη και εδώ αν και η μετοχή παραμένει τσάμπα. Στα 3,28 ευρώ και στο -3,53% με όγκο 132 χιλ. τεμάχια.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Στο -2,27% και στα 1,3780 ευρώ με όγκο 102 χιλ. τεμάχια. Δε σταματάνε τα μηχανάκια να βγάζουν χαρτιά.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ: Σχεδόν 30% έχει δώσει ο μήνας στο ΧΑ. Η Eurobank στο ίδιο διάστημα έχει ενισχυθεί κατά 75%, η Frigoglass 72%, η Lavipharm 70%, η Εθνική 69,5%, η Πειραιώς το ίδιο, η MIG 65% και η Alpha Bank 64%.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης