Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson (Βρετανία): Παραμένουν οι σημαντικές διαφορές για το Brexit

Johnson (Βρετανία): Παραμένουν οι σημαντικές διαφορές για το Brexit
Παραμένουν οι «σημαντικές διαφορές» για το Brexit, αναφέρει ο Βρετανός πρωθυπουργός
Ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε σήμερα ότι συνεχίζουν να υπάρχουν «ουσιαστικές και σημαντικές διαφορές» με την Ευρωπαϊκή Ένωση για μια εμπορική συμφωνία του Brexit.
«Προφανώς υπάρχουν ακόμα ουσιαστικές και σημαντικές διαφορές που πρέπει να γεφυρωθούν, αλλά προχωράμε.
Η πιθανότητα μιας συμφωνίας καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τους φίλους και εταίρους μας στην ΕΕ -υπάρχει συμφωνία για να επιτευχθεί εάν το θέλουν», δήλωσε ο Boris Johnson σε δημοσιογράφους.
Την ίδια ώρα, Ευρωπαίος διπλωμάτης δήλωσε ότι «απομένουν μόνο λίγες ημέρες» για τις συνομιλίες με το Ηνωμένο Βασίλειο, προσθέτοντας ότι το Λονδίνο πρέπει να κάνει γρήγορα παραχωρήσεις για να αρθούν τα αδιέξοδα για τα δικαιώματα αλιείας, τον μηχανισμό επίλυσης διαφορών και τη διασφάλιση κανόνων ισότιμου ανταγωνισμού.
«Οι διαφορές για τους κανόνες ισότιμου ανταγωνισμού, τη διακυβέρνηση και την αλιεία παραμένουν μεγάλες», δήλωσε ο διπλωμάτης, ύστερα από κεκλεισμένων των θυρών ενημέρωση από τον επικεφαλής διαπραγματευτή της ΕΕ για το Brexit, Michel Barnier στους απεσταλμένους των 27 κρατών-μελών στις Βρυξέλλες.
«Αν το Λονδίνο δεν λάβει γρήγορα τις απαιτούμενες αποφάσεις, η επίτευξη μιας συμφωνίας θα είναι σχεδόν αδύνατη.
Ο χρόνος εξαντλείται γρήγορα.
Απομένουν μόνο λίγες ημέρες για περαιτέρω διαπραγματεύσεις».
Ο Michel Barnier μεταβαίνει στο Λονδίνο σε μια ύστατη προσπάθεια να επιτευχθεί μια εμπορική συμφωνία μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών και να αποτραπεί ένα ταραχώδες φινάλε στην πενταετή κρίση του Brexit.
Από την πλευρά του, ο Βρετανός διαπραγματευτής David Frost, έγραψε στο Twitter:
«Είναι αργά, αλλά μια συμφωνία παραμένει δυνατή και θέλω να συνεχίσω τις συνομιλίες έως ότου γίνει σαφές ότι δεν είναι πλέον δυνατή.
Αλλά για να είναι μια συμφωνία δυνατή, πρέπει να σέβεται απολύτως την κυριαρχία του Ηνωμένου Βασιλείου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης