Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χάκερς από τη Βόρεια Κορέα προσπάθησαν να υποκλέψουν στοιχεία για το εμβόλιο της AstraZeneca

tags :
Χάκερς από τη Βόρεια Κορέα προσπάθησαν να υποκλέψουν στοιχεία για το εμβόλιο της AstraZeneca
Οι χάκερς προσπάθησαν μέσω LinkedIn και WhatsApp να προσεγγίσουν το προσωπικό της AstraZeneca με ψεύτικες προσφορές εργασίας, ανέφεραν οι πηγές του Reuters
Χάκερς της Βόρειας Κορέας προσπάθησαν να εισβάλουν στα συστήματα της βρετανικής φαρμακοβιομηχανίας AstraZeneca τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με το Reuters, προκειμένου να εκμαιεύσουν στοιχεία για το εμβόλιό της για τον ιό COVID-19.
Οι χάκερς προσπάθησαν μέσω LinkedIn και WhatsApp να προσεγγίσουν το προσωπικό της AstraZeneca με ψεύτικες προσφορές εργασίας, ανέφεραν οι πηγές του Reuters.
Έστειλαν έπειτα έγγραφα που υποτίθεται ότι είναι περιγραφές εργασίας που διέθεταν κακόβουλο κώδικα που έχει σχεδιαστεί για να αποκτήσει πρόσβαση στον υπολογιστή του θύματος.
Οι απόπειρες πειρατείας στοχεύουν σε ένα «ευρύ φάσμα ανθρώπων», συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού που εργάζεται στην έρευνα COVID-19, δήλωσε μια από τις πηγές, αλλά δεν θεωρείται ότι ήταν επιτυχής.
Η Πιονγκγιάνγκ όμως αρνήθηκε τη διεξαγωγή κυβερνοεπιθέσεων.
Η AstraZeneca, η οποία εμφανίστηκε ως ένας από τους τρεις κορυφαίους προγραμματιστές εμβολίων COVID-19, αρνήθηκε να σχολιάσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης