Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΠΟΥ: Στέλνει και άλλη ομάδα επιστημόνων για την διερεύνηση της προέλευσης του κορωνοϊού στην Wuhan (Κίνα)

ΠΟΥ: Στέλνει και άλλη ομάδα επιστημόνων για την διερεύνηση της προέλευσης του κορωνοϊού στην Wuhan (Κίνα)
Πρόσφατα η ομάδα του ΠΟΥ αρνήθηκε να ερευνήσει το εργαστήριο της Wuhan, παρά την έκθεση της αμερικανικής κυβέρνησης που δείχνει ότι το εργαστήριο είναι η πιο πιθανή πηγή του ιού - Θα μπορούσε να αλλάξει αυτή τη φορά η θέση τους;
Οι υγειονομικές αρχές στο Πεκίνο αναμένεται να επιτρέψουν σε μια ομάδα επιστημόνων του ΠΟΥ να επισκεφθεί την Wuhan της Κίνας και άλλα μέρη της χώρας για έρευνες σχετικά με την πανδημία, καθώς η διεθνής προσπάθεια για τον εντοπισμό της προέλευσης του ιού φαίνεται να αυξάνεται παράλληλα με τον αριθμό των νέων περιπτώσεων, νοσηλειών και θανάτων.
Σύμφωνα με το SCMP, οι βασικές εργασίες για την αποστολή είχαν αρχικά αποκαλυφθεί τον Ιούλιο του 2020 και ο ΠΟΥ εκείνη την εποχή είπε ότι η διεθνής ομάδα θα έφτανε «σε λίγες εβδομάδες».
Ωστόσο, φαίνεται ότι η αρχική αποστολή δεν ήταν επαρκώς "διαφανής", καθώς οι ΗΠΑ και η Ευρώπη σχεδόν άρχισαν αμέσως να σχεδιάζουν μια επίσκεψη επιστροφής.
Η ομάδα που συγκροτήθηκε από τον ΠΟΥ περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα εμπειρογνωμόνων.
Ειδικότερα απαρτίζεται από μελετητές που επικεντρώνονται στην έρευνα για την μεταχείριση των ζώων έως τους ιολόγους που στοχεύουν να εξετάσουν τη διαδρομή της ζωονοσολογικής μετάδοσης που (σύμφωνα με το Πεκίνο) ξεκίνησε από μία αγορά στην πόλη Wuhan.
Μεταξύ άλλων στην Κίνα θα ταξιδέψουν ο Ken Maeda του Εθνικού Ινστιτούτου Λοιμωδών Νοσημάτων της Ιαπωνίας, τον επιστήμονα Hung Nguyen από Βιετνάμ.
Αν και πολλοί υποψιάζονται ότι ο ιός μολύνει τους ανθρώπους μετά την αρχική μόλυνση των νυχτερίδων, η ακριβής διαδρομή που πήρε ο ιός από το βασίλειο των ζώων προς την μόλυνση μας, τουλάχιστον δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Η μελέτη

Η πρώτη φάση της επιστημονικής αποστολής επικεντρώνεται γύρω από την Wuhan, την πόλη όπου η πρώτη ομάδα κρουσμάτων που εμφανίστηκε αρχικά στα τέλη του περασμένου έτους (2019).
Ενώ έχει χυθεί πολύ μελάνι για το ρόλο των τοπικών Αρχών στην προσπάθεια να κρύψουν το ζήτημα του ιού, η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα στην πραγματικότητα δεν γνωρίζει επαρκώς πώς ξεκίνησαν όλα αυτά.
Ακόμη και η SCMP αναγνωρίζει ότι ο ρόλος της «υπαίθριας αγοράς» δεν αποδείχθηκε ποτέ, επισημαίνοντας επίσης το κοντινό Ινστιτούτο ιολογίας του Γουχάν, το οποίο αποτελεί το επίκεντρο μιας «θεωρίας συνωμοσίας» που ισχυρίζεται ότι ο θανατηφόρος ιός διέρρευσε από το εργαστήριο μετά από μόλυνση εργαζομένου.
Η έλλειψη «αναλυτικής επιδημιολογικής μελέτης» έχει καταστήσει δύσκολο να πούμε τίποτα για τις πρώτες μέρες της επιδημίας με πεποίθηση.
Αν και αυτό δεν εμπόδισε τους επιστήμονες και τις εταιρείες κοινωνικών μέσων να απορρίψουν άμεσα τις «θεωρίες συνωμοσίας» σχετικά με το ρόλο του Ινστιτούτου ιολογίας της Wuhan που τυχαίνει να βρίσκεται κοντά στο επίκεντρο της επιδημίας 
Την τελευταία φορά, η ομάδα του ΠΟΥ αρνήθηκε να ερευνήσει το εργαστήριο .
Αρνήθηκαν, παρά την έκθεση της αμερικανικής κυβέρνησης που δείχνει ότι το εργαστήριο είναι η πιο πιθανή πηγή του ιού.
Θα μπορούσε να αλλάξει αυτή τη φορά;

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης