Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αχτσιόγλου (ΣΥΡΙΖΑ): Καμία ενίσχυση ενόψει Χριστουγέννων από την κυβέρνηση

Αχτσιόγλου (ΣΥΡΙΖΑ): Καμία ενίσχυση ενόψει Χριστουγέννων από την κυβέρνηση
Η οικονομία έχει ήδη εκτροχιαστεί χωρίς να έχει στηριχθεί πραγματικά η κοινωνία είπε η κα.Αχτσιόγλου
Τη θέση ότι η κυβέρνηση δεν έχει δώσει καμία ενίσχυση ενόψει των Χριστουγέννων διατύπωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, η οποία ανέφερε ότι το προηγούμενο εξάμηνο έπρεπε να γίνουν πολύ πιο σοβαρές και εντατικές δράσεις από την κυβέρνηση για τη στήριξη της δημόσιας υγείας, όμως έγιναν ελάχιστα σε σχέση με αυτά που είναι αναγκαία.
«Δεν έχουν γίνει μόνιμες προσλήψεις προσωπικού, δεν έγινε η ενίσχυση με ΜΕΘ που ήταν αναγκαία, δεν έγινε δωρεάν συνταγογράφηση των τεστ για όλο τον πληθυσμό.
Παρόμοια αδράνεια επιδείχθηκε στα μέτωπα των μέσων μαζικής μεταφοράς και της δημόσιας παιδείας, όπου τα σχολεία άνοιξαν με περισσότερα παιδιά απ’ ό,τι πριν, δηλαδή οι συνθήκες που βιώνουμε σήμερα είναι εν πολλοίς συνέπεια της αδράνειας που επέδειξε η κυβέρνηση στα κρίσιμα μέτωπα» τόνισε μιλώντας στην τηλεόραση του Open η κα.Αχτσιόγλου.

Η κυβέρνηση επιδοτεί εδώ και 10 μήνες την ανεργία

Αναφερόμενη στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, η κα.Αχτσιόγλου υποστήριξε ότι «εδώ και δέκα μήνες επιδοτεί την ανεργία, έχει οδηγήσει πάνω από 100.000 ανθρώπους στην ανεργία και σε όσους παραμένουν τυπικά σε μία θέση εργασίας τους δίνει 530 ευρώ, όταν τους τα δώσει».
«Επιμένουμε, από την αρχή, να επιδοτήσει την εργασία, να αναπληρώσει τους μισθούς των εργαζομένων όπως οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.
Δεν το κάνει, το αρνείται» είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία είπε ότι η κυβέρνηση κάνει μια πολύ μικρή μείωση όσον αφορά τις ασφαλιστικές εισφορές καθώς «ένας εργαζόμενος κερδίζει 5 το πολύ 10 ευρώ τον μήνα», όμως «δεν καλύπτει, ενώ μπορεί, τη μείωση αυτή από τον κρατικό προϋπολογισμό ή από πηγές της ΕΕ», αλλά «μειώνει πάρα πολύ τα έσοδα του ΟΑΕΔ που αφορούν παροχές, επιδόματα και προγράμματα για ανέργους και εργαζόμενους».

Δάνειο η επιστρεπτέα προκαταβολή

Για την επιστρεπτέα προκαταβολή επισήμανε ότι «είναι δάνειο», το οποίο «εδώ και δέκα μήνες λαμβάνει μία στις πέντε επιχειρήσεις» ενώ υποστήριξε ότι ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε «μη επιστρεπτέα επιχορήγηση», αλλά «η κυβέρνηση αρνείται να το κάνει αν και μπορεί, έχει ταμειακά διαθέσιμα και ρευστότητα από την ΕΕ».
Η κα. Αχτσιόγλου τόνισε ότι η κυβέρνηση «δεν κάλυψε το δώρο Χριστουγέννων των εργαζομένων που πλήττονται» και «αρνήθηκε το εισόδημα έκτακτης ανάγκης στα νοικοκυριά», μέτρα που, όπως είπε, «θα κάλυπταν πέντε εκατομμύρια ανθρώπους».
«Αντίθετα δίνει μόλις 50 εκατ., δηλαδή λιγότερα από το “σκόιλ ελικικού”.
Είναι κοροϊδία» είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι «η οικονομία έχει ήδη εκτροχιαστεί χωρίς να έχει στηριχθεί πραγματικά η κοινωνία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης