Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Θερίζει η φτώχεια στην Ελλάδα: «Κόψε το ρεύμα σε 1 ώρα, τώρα κάνει μάθημα το παιδί μου» - Η έκκληση ενός πατέρα

Θερίζει η φτώχεια στην Ελλάδα: «Κόψε το ρεύμα σε 1 ώρα, τώρα κάνει μάθημα το παιδί μου» - Η έκκληση ενός πατέρα
Το θετικό είναι ότι τελικά έγινε κατορθωτό με τη συνδρομή συνανθρώπων να συγκεντρωθεί το αναγκαίο ποσό και να αποφευχθεί η διακοπή ρεύματος
Συγκλονιστικό περιστατικό σε οικισμό της Ροδόπης, όταν πήγαν να κόψουν το ρεύμα σε σπίτι και ο πατέρας ζήτησε να πάνε λίγο αργότερα, καθώς το παιδί του εκείνη την ώρα έκανε μάθημα.
Την είδηση έκανε γνωστή ο ιδιωτικός υπάλληλος Ευθύμης Παιδαράκης, που έχει ως αντικείμενο αποκοπές και επανασυνδέσεις ηλεκτρικού ρεύματος.
Ακόμη και εν μέσω πανδημίας, οικονομικής κρίσης και καραντίνας, δίδονται εντολές για διακοπή της ρευματοδότησης σε νοικοκυριά που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στην πληρωμή των λογαριασμών τους.

Η συγκλονιστική ανάρτηση του κ. Παιδαράκη:

"Την αξιοπρέπεια των ανθρώπων δεν την ποδοπατάμε...
Τη ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ!
Εντολή αποκοπής ρεύματος σε κάποιον οικισμό του νομού μας.
Αφού έφτασα στον μετρητή και ξεκίνησα τη διαδικασία, έρχεται ο ιδιοκτήτης του σπιτιού με σκυμμένο το κεφάλι και μου λέει σχεδόν ψιθυριστά:
"Σε παρακαλώ, κάνε υπομονή μια ώρα και μετά έλα κόψ' το.
Αυτή την ώρα κάνει το παιδί μου μάθημα μαθηματικών, σε παρακαλώ έλα λίγο αργότερα...".
Σειρά μου τώρα να σκύψω το κεφάλι και να ντρέπομαι να τον κοιτάξω...
Ανάθεμά σε φτώχεια καταραμένη, μα κι ευλογημένη, γιατί μας κάνεις να γινόμαστε άνθρωποι και να σκύβουμε το κεφάλι μπροστά στην ανάγκη του άλλου...
Ευλογημένη, γιατί μας ενώνεις πάνω στο αμόνι της ζωής αν και ξέρουμε πως το σφυρί της ανάγκης θα μας κτυπήσει αλύπητα!".
Το θετικό είναι οτι τελικά έγινε κατορθωτό με τη συνδρομή συνανθρώπων να συγκεντρωθεί το αναγκαίο ποσό και να αποφευχθεί – για την ώρα – η αποκοπή του ρεύματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης