Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βραζιλία: Το Σάο Πάολο θα χρησιμοποιήσει το εμβόλιο της κινεζικής Sinovac

Βραζιλία: Το Σάο Πάολο θα χρησιμοποιήσει το εμβόλιο της κινεζικής Sinovac
Η Πολιτεία του Σάο Πάολο μπορεί να αρχίσει να διανέμει το εμβόλιο της κινεζικής εταιρείας Sinovac για την Covid-19
Η Πολιτεία του Σάο Πάολο μπορεί να αρχίσει να διανέμει το εμβόλιο της κινεζικής εταιρείας Sinovac για την Covid-19, ακόμη και αν δεν δώσουν την έγκρισή τους οι ρυθμιστικές αρχές της Βραζιλίας, υποστήριξε  ο κυβερνήτης της.
Η δήλωση του Doria έγινε σε απάντηση για τις ανησυχίες που εκφράζουν ορισμένοι επικριτές του προέδρου Bolsonaro, ότι απειλείται η ανεξαρτησία της ρυθμιστικής αρχής Anvisa.
Σε μια συνέντευξή του στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Metropoles, ο Doria είπε ότι η Πολιτεία του Σάο Πάολο μπορεί να χρησιμοποιήσει το εμβόλιο της Sinovac Biotech Ltd εάν εγκριθεί από τις ρυθμιστικές αρχές άλλων χωρών.
"Σήμερα, υπάρχει η υποψία ότι η Anvisa μπορεί να δεχτεί πολιτικές παρεμβάσεις από την προεδρία και να αποτύχει στον ρόλο της ως ανεξάρτητης υπηρεσίας, όπως θα έπρεπε, όπως θα πρέπει να είναι", είπε.
Η Πολιτεία του θα μπορούσε να θεωρήσει το εμβόλιο κατάλληλο για χρήση, αν το εγκρίνουν "στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη και, κυρίως, στην Ασία", πρόσθεσε.
Ο Doria, δεδηλωμένος πολιτικός αντίπαλος του Bolsonaro, έχει ήδη διατάξει να κατασκευαστούν εγκαταστάσεις για την παραγωγή του εμβολίου Sinovac, το οποίο δοκιμάζεται επί του παρόντος στο Σάο Πάολο και σε άλλες περιοχές της Βραζιλίας.
Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος, ο οποίος συχνά επικρίνει την Κίνα, έχει πει ότι τον ανησυχεί η "προέλευση" του εμβολίου.
Μέχρι τώρα, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση επένδυε στο εμβόλιο της AstraZeneca, όμως αξιωματούχοι έχουν πει ότι γίνονται συζητήσεις και με άλλες εταιρείες, όπως με τις Johnson & Johnson και Pfizer Ltd.

www.bankingnews.grΒραζιλία: Το Σάο Πάολο θα χρησιμοποιήσει το εμβόλιο της κινεζικής Sinovac

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης