Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Εμπλοκή στη διαδικασία πώλησης της Vivartia - Το ΔΣ της MIG στις 26/11 δεν πήρε απόφαση... αλλά η προσφορά του CVC θα συνεχίσει να αξιολογείται

Εμπλοκή στη διαδικασία πώλησης της Vivartia - Το ΔΣ της MIG στις 26/11 δεν πήρε απόφαση... αλλά η προσφορά του CVC θα συνεχίσει να αξιολογείται
Εμπλοκή στη διαδικασία πώλησης της Vivartia αλλά... χωρίς να αποσύρεται η προσφορά του CVC
Παρά την μαραθώνια συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Marfin Investment Group τελικώς δεν πήρε απόφαση για την προσφορά του αμερικανικού fund CVC για την Vivartia.
Με βάση ασφαλείς πληροφορίες, η διοίκηση της MIG θα συνεχίσει να αξιολογεί την πρόταση του CVC και προσεχώς θα συγκαλέσει εκ νέου διοικητικό συμβούλιο για να επαναξιολογήσει τα δεδομένα και εφόσον υπάρξει κάποια συμφωνία θα προβεί σε ανακοινώσεις.
Μάλιστα στις 27 Νοεμβρίου σε ανακοίνωση προς τις χρηματιστηριακές αρχές θα αναφέρει ότι αξιολογήθηκε η πρόταση του CVC για 175 εκατ για την Vivartia αλλά δεν πάρθηκε απόφαση καθώς ακόμη αξιολογούνται τα δεδομένα.
Πρακτικά; δεν υπάρχει συμφωνία αλλά η πρόταση του CVC δεν αποσύρεται παραμένει στο τραπέζι και συνεχίζει να βρίσκεται υπό καθεστώς αξιολόγησης.
Να σημειωθεί ότι οι τράπεζες θέλουν το deal μεταξύ της MIG και του CVC για την Vivartia.
Φαίνεται ότι υπάρχουν τα εξής δεδομένα
1)Ορισμένοι υποστηρίζουν το deal του CVC με την Vivartia και μεταξύ αυτών ένθερμοι υποστηρικτές είναι οι τράπεζες
2)Υπάρχουν ορισμένοι που υποστηρίζουν ότι η προσφορά του CVC είναι χαμηλή καθώς μόνο ο Μπάρμπα Στάθης αξίζει 130-140 εκατ.
3)Φαίνεται ότι και στην Πειραιώς που είναι βασικός μέτοχος με 31% στην MIG και βασικός δανειστής, υπάρχουν αντικρουόμενες εκτιμήσεις
4)Η πρόταση του CVC δεν αποσύρεται, παραμένει στο τραπέζι και η MIG θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις.

Τι έγραφε νωρίτερα σήμερα 26/11 το bankingnews.gr 

Κρίσιμο διοικητικό συμβούλιο σήμερα 26/11 στην MIG για το deal της Vivartia με CVC – Γιατί η διοίκηση είχε επαφές με μέλη του ΔΣ;

Κρίσιμο διοικητικό συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί σήμερα 26 Νοεμβρίου 2020 στην Marfin Investment Group, με βασικό θέμα την τελική αξιολόγηση της πρότασης του αμερικανικού fund CVC Partners για την εξαγορά της Vivartia.
Λογικά θα κλείσει η συμφωνία – όπως έχουμε αναφέρει - αλλά έχουν προκύψει ορισμένα ζητήματα που χρήζουν προσοχής.
Ενώ οι τράπεζες έχουν κάνει deal με το CVC και μάλιστα όπως έχει αποκαλύψει το bankingnews το αμερικανικό fund έλυσε τον γόρδιο δεσμό των δανείων στην εστίαση της Vivartia εντούτοις υπάρχουν… ορισμένα ζητήματα που απασχολούν μέλη του διοικητικού συμβουλίου της MIG.
Συγκεκριμένα ορισμένα μέλη του διοικητικού συμβουλίου θεωρούν ότι πουλώντας 175 εκατ την Vivartia η MIG παύει να έχει ρόλο.
Ταυτόχρονα υποστηρίζουν ότι πουλώντας 175 εκατ την Vivartia, το CVC θα μπορεί εν συνεχεία – εάν θέλει – να πουλήσει τον Μπάρμπα Στάθη έναντι 140 με 150 εκατ και ουσιαστικά να αποσβέσει πλήρως την επένδυση του.
Υπάρχουν και άλλα ζητήματα που άπτονται του ρόλου της διοίκησης Παπανικολάου και Θρουβάλα στην νέα εποχή, τι ρόλο θα έχουν και που…
Δεν είναι τυχαίο ότι τις τελευταίες ημέρες η διοίκηση της MIG υπό τον Θανάση Παπανικολάου έχει επαφές με μέλη του διοικητικού συμβουλίου είτε για να τους μεταπείσει, όσοι διαφωνούν, είτε για να τους παρουσιάσει το σχέδιο.

Τι έχει αναφέρει το bankingnews που έχει αναδείξει το θέμα MIG – CVC και Vivartia αλλεπάλληλες φορές

Τι περιλαμβάνει η συμφωνία CVC με MIG για την Vivartia

Το αμερικανικό fund CVC Partners έχει επί της ουσίας συμφωνήσει με την MIG για την εξαγορά του 100% της Vivartia.
Το τίμημα έχει οριστεί σε 175 εκατ τα οποία μεταφέρονται στην MIG και από εκεί θα κατευθυνθούν για να μειώσουν τον δανεισμό της στην Πειραιώς.
Υπολογίζεται ότι στην Πειραιώς θα καταλήξουν περίπου 155 ή 165 εκατ ευρώ.

Το CVC έδωσε λύση στην εστίαση

Το αμερικανικό fund CVC πέτυχε συμφωνία με τις τράπεζες για τα δάνεια της Vivartia ύψους 423 εκατ και ειδικά του κλάδου εστίασης ύψους περίπου 155 - 157 εκατ ευρώ.
Πιο συγκεκριμένα το CVC θα αποπληρώσει σχεδόν το 50% των δανείων που έχουν χορηγήσει οι τράπεζες στην Vivartia για τον κλάδο εστίασης.
Η Εθνική σε σύνολο 110 εκατ δανείων στην Vivartia τα 40 εκατ αφορούν την εστίαση.
Το CVC θα μειώσει τα 40 εκατ στα 20 εκατ θα αποπληρώσει το 50% της δανειακής έκθεσης της Εθνικής στην εστίαση της Vivartia.
H Alpha bank έχει χορηγήσει 63 εκατ δάνεια στον κλάδο εστίασης της Vivartia και μετά την αποπληρωμή του 50% θα έχει έκθεση 30 εκατ.
Η Eurobank με 43 εκατ δάνεια στην εστίαση θα μείνει με 20-21 εκατ.
Η έκθεση της Πειραιώς στα 15 εκατ δεν θα αλλάξει άπαξ και θα πάρει σημαντικό μέρος του τιμήματος που θα καταβάλλει το CVC στην MIG για την αγορά της Vivartia τα 175 εκατ ευρώ.

Μειώνεται ο δανεισμός στον κλάδο εστίασης της Vivartia 70 εκατ ευρώ

Πρακτικά από τις διαπραγματεύσεις που έχουν λάβει χώρα μεταξύ τραπεζών και CVC, διατυπώνεται η άποψη από πλευράς τραπεζών ότι το αμερικανικό fund CVC έχει κινηθεί πολύ επαγγελματικά και είναι διατεθειμένες να συνεργαστούν παρέχοντας διευκολύνσεις.
1)Η Πειραιώς θα δανείσει το CVC για να αποπληρωθεί το 50% των δανείων στις άλλες τράπεζες για τον κλάδο της εστίασης.
2)Η Πειραιώς φαίνεται ικανοποιημένη από την δομή και τις παραμέτρους του deal.
3)To CVC αποδεικνύεται ότι είναι fund που από την σοβαρότητα με την οποία προσεγγίζει τα θέματα κερδίζει την εμπιστοσύνη των τραπεζών οι οποίες θεωρούν ότι κάνει καλές συμφωνίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης