Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ποιες αεροπορικές εταιρείες θα δέχονται μόνο επιβάτες που έχουν κάνει εμβόλιο COVID-19

tags :
Ποιες αεροπορικές εταιρείες θα δέχονται μόνο επιβάτες που έχουν κάνει εμβόλιο COVID-19
Αν και μέχρι στιγμής πολλές χώρες έχουν ξεκαθαρίσει ότι ο εμβολιασμός δεν θα είναι υποχρεωτικός, φαίνεται πως για ταξίδια σε κάποια κράτη θα είναι
Κάποιοι διεθνείς ταξιδιώτες θα υποχρεωθούν να κάνουν το εμβόλιο COVID-19, αν θέλουν να ταξιδέψουν με αεροπλάνο.
Όπως είχε αποκαλύψει το tourismtoday αν και μέχρι στιγμής πολλές χώρες έχουν ξεκαθαρίσει ότι ο εμβολιασμός δεν θα είναι υποχρεωτικός, φαίνεται πως για ταξίδια σε κάποια κράτη θα είναι.
Αυτό το καθιστά σαφές η νέα εφαρμογή COVID-19 Travel Pass που ετοιμάζει η IATA. Ένας από του πυλώνες του Travel Pass είναι το “παγκόσμιο μητρώο κέντρων δοκιμών/ εμβολιασμού.
Επιτρέποντας στους επιβάτες να βρουν κέντρα δοκιμών και εργαστήρια στη θέση αναχώρησης τους που πληρούν τα πρότυπα για τις δοκιμές και τις απαιτήσεις εμβολιασμού του προορισμού τους”.
Σύμφωνα με το Associated Press, αξιωματούχοι από τη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Αυστραλίας Qantas δήλωσαν ότι “όταν τα εμβόλια COVID-19 είναι ευρέως προσβάσιμα, θα απαιτούνται από τους επιβάτες πριν ταξιδέψουν”.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Qantas Άλαν Τζόις, δήλωσε ότι η αεροπορική εταιρεία αναπτύσσει τρόπους για να επαληθεύσει ηλεκτρονικά αν οι επιβάτες έχουν εμβολιαστεί.
“Θα αλλάξουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις μας για τους διεθνείς ταξιδιώτες. Και θα ζητήσουμε από τους επιβάτες να εμβολιαστούν πριν φτάσουν στο αεροσκάφος”, δήλωσε ο Άλαν Τζόις στο Associated Press.

Οι κυβερνήσεις θα απαιτήσουν να εμβολιάζονται οι ταξιδιώτες

Η Qantas δεν είναι ο μόνος αερομεταφορέας που ετοιμάζει παρόμοιες αλλαγές. Όπως η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Νότιας Κορέας, η Korean Air, ανακοίνωσε ότι θα απαιτήσει εμβολιασμούς.
Οι κυβερνήσεις, όπως λέει η αεροπορική εταιρεία “είναι πιθανό να απαιτήσουν εμβολιασμούς ως προϋπόθεση για την άρση της καραντίνας στις νέες αφίξεις”.
Ο εκπρόσωπος της Korean Air Τζιλ Τσανγκ, δήλωσε ότι “οποιαδήποτε αλλαγή στους κανόνες ελέγχου ή εμβολιασμού θα είναι αποτέλεσμα συντονισμού με τις τοπικές κυβερνήσεις”.
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι αεροπορικές αρχές στη Νέα Ζηλανδία. Η Air New Zealand δήλωσε πως “εναπόκειται στις κυβερνήσεις να καθορίσουν πότε και πώς είναι ασφαλές να ανοίξουν ξανά τα σύνορα. Και συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τις αρχές για αυτό”.
Ήδη, πολλές διεθνείς αεροπορικές εταιρείες εργάζονται σε δοκιμές του CommonPass. Μιας εφαρμογής από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και το Ίδρυμα Commons Project, ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό με έδρα την Ελβετία.
Πρόκειται για ένα ψηφιακό διαβατήριο υγείας στοχεύει να παρέχει μια τυποποιημένη μορφή ελέγχου αεροπορικών επιβατών.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης