Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Τι θα ισχύει για τους επαγγελματίες ταξιδιώτες στο Ην. Βασίλειο

tags :
Τι θα ισχύει για τους επαγγελματίες ταξιδιώτες στο Ην. Βασίλειο
Το συμβουλευτικό όργανο της βρετανικής κυβέρνησης η Ειδική Ομάδα για τα Παγκόσμια Ταξίδια (Global Travel Taskforce), προτείνει οι επαγγελματίες ταξιδιώτες να μην υποχρεωθούν σε καραντίνα
Η βρετανική κυβέρνηση μαζί με τις υγειονομικές αρχές και τον τουριστικό κλάδο της χώρας συνεργάζονται, με στόχο να εξαιρέσουν από την καραντίνα, τους επαγγελματίες ταξιδιώτες που φτάνουν στην χώρα.
Το συμβουλευτικό όργανο της βρετανικής κυβέρνησης η Ειδική Ομάδα για τα Παγκόσμια Ταξίδια (Global Travel Taskforce), προτείνει οι επαγγελματίες ταξιδιώτες να μην υποχρεωθούν σε καραντίνα. Αρκεί οι δραστηριότητες τους στον προορισμό να σχετίζονται μόνο με επαγγελματικούς λόγους.

“Φούσκες περιοδείας”

Υπό συζήτηση είναι, επίσης, οι λεγόμενες “φούσκες περιοδείας”, ένα μοντέλο ταξιδιού που ακολουθείται ήδη από τις αθλητικές ομάδες.
Σε αυτήν την περίπτωση, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να ανήκουν σε μία ομάδα και να ταξιδέψουν όλοι μαζί. Καθώς και να διαμείνουν στον ίδιο χώρο για όσο παραμείνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Επιπλέον, θα πρέπει να  χρησιμοποιούν ιδιωτικές μεταφορές, ώστε να μπορούν να μεταβούν στους χώρους που θέλουν. Χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος διασποράς του ιού.
Για να τεθεί σε ισχύ αυτή η πρόταση, το τμήμα Ψηφιακών, Πολιτισμικών, Μέσων Ενημέρωσης και Αθλητισμού (DCMS) θα συνεργαστεί με τον ταξιδιωτικό κλάδο. Λαμβάνοντας υπόψη τις συμβουλές των ειδικών.
Ο Υπουργός Μεταφορών Γκράντ Σαπς  ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι από τις 15 Δεκεμβρίου η περίοδο της καραντίνας θα μειωθεί κατά δύο τρίτα για όσους ταξιδιώτες φτάσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Απαιτείται αρνητικό τεστ την πέμπτη ημέρα, ώστε να λήξει η καραντίνα.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης