Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Λιθουανία παρατείνει το lockdown ως τις 17 Δεκεμβρίου 2020

Η Λιθουανία παρατείνει το lockdown ως τις 17 Δεκεμβρίου 2020
Η Λιθουανία παρατείνει το lockdown
Η Λιθουανία παρέτεινε σήμερα 25/11 το lockdown που έχει επιβάλει εξαιτίας του νέου κορωνοϊού έως τις 17 Δεκεμβρίου 2020, όταν η νέα κυβέρνηση αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα.
Η απερχόμενη κυβέρνηση δήλωσε πως το lockdown σταθεροποίησε τις νέες μολύνσεις σε περίπου 11.000 εβδομαδιαίως, διπλάσιες σε σχέση με την εβδομάδα της 4ης Νοεμβρίου όταν ανακοινώθηκε το διάρκειας τριών εβδομάδων lockdown.
«Η εξάπλωση έχει κάπως επιβραδυνθεί, αλλά η κατάσταση παραμένει πραγματικά σοβαρή», δήλωσε ο υπουργός Υγείας κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου που αναμεταδόθηκε από την τηλεόραση.
Η παράταση του lockdown σημαίνει ότι πολλές επιχειρήσεις θα συνεχίσουν την τηλεργασία.
Τα εστιατόρια, τα γυμναστήρια, τα πανεπιστήμια και τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά αλλά τα καταστήματα θα είναι ανοικτά.
Η κυβέρνηση εγκατέλειψε το αρχικό σχέδιό της να παρατείνει το lockdown μέχρι τα τέλη του έτους, αφήνοντας στον κεντροδεξιό συνασπισμό που κέρδισε τις εκλογές του Οκτωβρίου τη λήψη απόφασης για το αν θα διατηρηθούν οι περιορισμοί στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.
Η νέα κυβέρνηση θεωρείται πιο φιλική προς τις επιχειρήσεις και δεν θεωρείται πιθανό να εξακολουθήσει να αυξάνει τις κοινωνικές αποζημιώσεις.
Έως και σήμερα η Λιθουανία κατέγραφε 804 μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους τις τελευταίες δύο εβδομάδες, το έκτο χειρότερο ποσοστό στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το Κοινοβούλιο έχει διακόψει τις εργασίες του για μία εβδομάδα προκειμένου να βοηθήσει να αναχαιτισθεί η εξάπλωση της COVID-19 μεταξύ των βουλευτών.
Η πρωτεύουσα Βίλνιους ετοιμάζεται να στήσει ένα αυτοσχέδιο νοσοκομείο 700 κλινών στο μεγαλύτερο εκθεσιακό κέντρο της πόλης καθώς ο δήμος φοβάται πως το σύστημα υγείας σύντομα θα φθάσει σε σημείο υπερφόρτωσης από ασθενείς με COVID-19.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης