Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Exxon: Ο κορωνοϊός χτυπά τη βιομηχανία πετρελαίου - Πτώση έως 17% στις τιμές την επόμενη 10ετία

Exxon: Ο κορωνοϊός χτυπά τη βιομηχανία πετρελαίου - Πτώση έως 17% στις τιμές την επόμενη 10ετία
Mεγάλη υποχώρηση στις τιμές του πετρελαίου αναμένει η ExxonMobil
Πτώση έως 17% στις τιμές του πετρελαίου αναμένει για την επόμενη 10ετία ο αμερικανικό πετρελαϊκός γίγαντας Exxon Mobil, σύμφωνα με τον εσωτερικό οικονομικό προγραμματισμό της εταιρείας.
Παρά τη σταθερή ανάκαμψη των κλάδων που συνδέονται με τον οικονομικό κύκλο τις τελευταίες εβδομάδες, τουλάχιστον σε χρηματιστηριακό επίπεδο, καθώς η μετοχή της αυξήθηκε κατά 30% έπειτα από μια μεγάλη άνοδο στην τιμή του πετρελαίου, ο πετρελαϊκός κολοσσός Exxon Mobil ατενίζει το μέλλον με… απαισιοδοξία - τουλάχιστον για την επόμενη δεκαετία.
Στο πλαίσιο της διαδικασίας εσωτερικού οικονομικού προγραμματισμού που πραγματοποιήθηκε αυτό το φθινόπωρο, η εταιρεία μείωσε τις προσδοκίες της για μελλοντικές τιμές πετρελαίου για καθένα από τα επόμενα επτά χρόνια από 11% έως και 17%, αντίστοιχα.
Ενώ το 2019 η Exxon είχε προβλέψει ότι οι τιμές του Brent θα κυμαίνονταν κατά μέσο όρο περίπου 62 δολ. το βαρέλι για τα επόμενα πέντε χρόνια, πριν αυξηθούν σε 72 δολ. το βαρέλι το 2026 και το 2027, αυτό το καλοκαίρι, αναθεώρησε επί τα χείρω αυτή την εκτίμηση στα 50 δολ. με 55 δολ. το βαρέλι για τα επόμενα πέντε χρόνια, πριν τελικά φτάσει τα 60 δολ. το βαρέλι το 2026 και το 2027.
Όπως σημειώνει η Wall Street Journal, η σημαντική μείωση στις τιμές υποδηλώνει ότι ο πετρελαϊκός γίγαντας που εδρεύει στο Τέξας αναμένει ότι η επιρροή από την πανδημία του κορωνοϊού θα συνεχιστεί την επόμενη δεκαετία.
Η προβλεπόμενη πτώση των τιμών αποτελεί ακόμα ένα χτύπημα στη βιομηχανία πετρελαίου, που εκτός των άλλων έχει να αντιμετωπίσει αυξημένο ανταγωνισμό από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ηλεκτρικά οχήματα, καθώς και την προοπτική ρυθμίσεων για την προστασία του περιβάλλοντος, όπως έχει προαναγγείλει ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές το Brent διαπραγματευόταν στα 48 δολ. το βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης