Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: «Τρελές» πωλήσεις για το βιβλίο του Obama - 1,7 εκατ. αντίτυπα διατέθηκαν την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας

tags :
ΗΠΑ: «Τρελές» πωλήσεις για το βιβλίο του Obama - 1,7 εκατ. αντίτυπα διατέθηκαν την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας
Είναι χαρακτηριστικό ότι σχεδόν αντίστοιχο αριθμό αντιτύπων είχαν πουλήσει αθροιστικά οι αυτοβιογραφίες των δύο άμεσων προκατόχων του Obama στον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ
Ρεκόρ πωλήσεων -από τις υψηλότερες για μη λογοτεχνικά βιβλία - καταγράφουν τα απομνημονεύματα του Obama στη Βόρεια Αμερική, όπου την πρώτη κιόλας εβδομάδα κυκλοφορίας τους διατέθηκαν από τα βιβλιοπωλεία πάνω από 1,7 εκατ. αντίτυπα!
Είναι χαρακτηριστικό ότι σχεδόν αντίστοιχο αριθμό αντιτύπων είχαν πουλήσει αθροιστικά οι αυτοβιογραφίες των δύο άμεσων προκατόχων του Obama στον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ.
Η ζήτηση ήταν τόσο μεγάλη, που ανάγκασε τον εκδοτικό οίκο Crown να αυξήσει την πρώτη έκδοση στα 4,3 εκατ. αντίτυπα από 3,4 που προγραμμάτιζε αρχικά. 

Το βιβλίο Obama

Στον πρώτο τόμο ο 59χρονος πρώην πρέοδρος των ΗΠΑ περιγράφει την πορεία του προς το Λευκό Οίκο μέχρι το 2011 και την εξόντωση του Bin Landen, καθώς και την οδυνηρή πραγματικότητα που αντιμετώπισε όταν βρέθηκε απέναντι σ' ένα ελεγχόμενο από τους Ρεπουμπλικανούς κογκρέσο που ψαλίδιζε τις προεδρικές του φιλοδοξίες.
Το βιβλίο κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ στις 17 Νοεμβρίου και πούλησε 890.000 αντίτυπα μόνον την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας του.
Μεταξύ των πρώην ενοίκων του Λευκού Οίκου μόνον η σύζυγός του Michelle αποδεικνύεται τόσο δημοφιλής συγγραφέας, αφού τα απομνημονεύματά της με τίτλο Becoming που κυκλοφόρησαν προ διετίας, έχουν πουλήσει πάνω από 10 εκατ. αντίτυπα ανά την υφήλιο και περιλαμβάνονται στη λίστα των 20 πλέον ευπώλητων της Amazon.com.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης