Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μόρφου Νεόφυτος (Κύπρος): Να ελεγχθούν τα εμβόλια από επιστημονική ομάδα της Εκκλησίας

Μόρφου Νεόφυτος (Κύπρος): Να ελεγχθούν τα εμβόλια από επιστημονική ομάδα της Εκκλησίας
Η ομάδα, η οποία θα αποτελείται από Κύπριους ιατρούς, επιδημιολόγους και γενετιστές, μεταξύ άλλων επιστημόνων, θα γνωμοδοτήσει - σύμφωνα με τον Μητροπολίτη και έτσι θα συμβουλεύσουν την Εκκλησία της Κύπρου για το ποιο εμβόλιο κατά του Covid-19 είναι το πιο ασφαλές για το ποίμνιό της
Σε μια προσπάθεια άμβλυνσης των ανησυχιών που προκαλούνται στο κοινό για την ασφάλεια των εμβολίων κατά του κορωνοϊού, ο Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος έκανε μια ιδιαίτερη πρόταση για αύξηση του ελέγχου της ασφάλειας των εμβολίων.
Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη του σε ελλαδικό ραδιοφωνικό σταθμό ο Κύπριος Ιεράρχης πρότεινε την σύσταση μιας ανεξάρτητης επιστημονικής ομάδας από την Εκκλησία της Κύπρου για συμβολή στον έλεγχο όλων των διαθέσιμων εμβολίων του κορωνοϊό.
Η ομάδα, η οποία θα αποτελείται από Κύπριους ιατρούς, επιδημιολόγους και γενετιστές, μεταξύ άλλων επιστημόνων, θα γνωμοδοτήσει και έτσι θα συμβουλεύσουν την Εκκλησία της Κύπρου για το ποιο εμβόλιο κατά του Covid-19 είναι το πιο ασφαλές για το ποίμνιό της.
Συγκεκριμένα, ο Μητροπολίτης Μόρφου αποκάλυψε πως έχει γίνει πρόταση εκ μέρους του προς τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β' για σύσταση επιστημονικής ομάδας που θα ασχοληθεί με το ζήτημα των εμβολίων.
«Σε επίπεδο πρακτικό, ήδη έχω στείλει ένα μήνυμα στον δικό μας Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου να δημιουργήσουμε ως Ιεραρχία μιαν επιστημονική ομάδα ιατρών, επιδημιολόγων, γενετιστών οι οποίοι θα μας γνωμοδοτήσουν για όποια εμβόλια φέρουν τα διάφορα πολυθρύλητα και πολυθρήνητα ιδρύματα παγκόσμια.
Λοιπόν, για να μας ενημερώσουν, να γνωμοδοτήσουν και τότε εμείς ως μια παράλληλη πνευματική οντότητα που είναι η Εκκλησία εδώ και χιλιάδες χρόνια να πει στο λαό ποιο είναι το ασφαλές και ποιο δεν είναι ασφαλές εμβόλιο», είπε.
Ερωτηθείς για το αν έλαβε απάντηση από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, ο Σεβασμιώτατος είπε:
«Ήδη εμείς είμεθα σε διαβούλευση μαζί με τον Μακαριώτατο διότι ήδη έχομεν στην Κύπρο τους κατάλληλους γιατρούς.»

www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης