Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Σήμα» από την ΕΚΤ για άρση της απαγόρευσης διανομής μερισμάτων από το 2021

«Σήμα» από την ΕΚΤ για άρση της απαγόρευσης διανομής μερισμάτων από το 2021
Τι δήλωσε ο Mersch στους Financial Times
«Σήμα» για την άρση της απαγόρευσης διανομής μερισμάτων από τις τράπεζες της Ευρωζώνης το 2021, έστειλε η Ευωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Οι τράπεζες της Eυρωζώνης θα έχουν το δικαίωμα να καταβάλουν μερίσματα από το επόμενο έτος, εάν πείσουν τις εποπτικές αρχές ότι οι ισολογισμοί τους είναι αρκετά ισχυροί για να επιβιώσουν από την οικονομική και χρηματοοικονομική επίπτωση της πανδημία, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Yves Mersch.
Η ΕΚΤ έδωσε εντολή στις τράπεζες της Ευρωζώνης να σταματήσουν τη διανομή των μερισμάτων, λίγο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας στην Ευρώπη.
Έκτοτε, οι τράπεζες ασκούν πιέσεις ώστε να επιτραπεί στις ισχυρότερες τράπεζες να συνεχίσουν τις διανομές κεφαλαίου στις αρχές του επόμενου έτους, όπως μεταδίδουν οι Financial Times.
Ο Yves Mersch, αντιπρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της ΕΚΤ, δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα ότι ανησυχεί πως οι τράπεζες που επωφελούνται από μια κανονιστική χαλάρωση των κεφαλαιακών απαιτήσεων θα καταβάλουν μέρος αυτού του κεφαλαίου στους μετόχους, αλλά θα ήταν δύσκολο να διατηρηθεί η απαγόρευση μερισμάτων πέραν το τέλος του τρέχοντος έτους.
Ο Mersh αναφέρθηκε στα νομικά εμπόδια και εξέφρασε την προσδοκία ότι άλλες χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ θα επιτρέψουν στις τράπεζες να επανεκκινήσουν τις πληρωμές μερισμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης