Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Εκσυγχρονίζεται το σύστημα εναέριας κυκλοφορίας της Ευρώπης

tags :
Εκσυγχρονίζεται το σύστημα εναέριας κυκλοφορίας της Ευρώπης
Οι ειδικοί των αερομεταφορών ενώνονται για τον εκσυγχρονισμό του ευρωπαϊκού συστήματος Διαχείρισης Εναέριας Κυκλοφορίας
Το ευρωπαϊκό σύστημα Διαχείρισης Εναέριας Κυκλοφορίας (ΑΤΜ), έχει επηρεαστεί από την πανδημία. Και οι ειδικοί των αερομεταφορών ενώνονται για τον εκσυγχρονισμό του.
Κορυφαίοι φορείς του εναέριου χώρου, των αερολιμένων και των υπηρεσιών αεροναυτιλίας συνεργάζονται με τον Διαχειριστή Δικτύου της Eurocontrol. Στόχος είναι, να εκσυγχρονιστεί τα επόμενα χρόνια το ευρωπαϊκό σύστημα Διαχείρισης Εναέριας Κυκλοφορίας (ΑΤΜ).
“Η πανδημία COVID-19 έχει επηρεάσει μαζικά τα ευρωπαϊκά ΑΤΜ, λέει ο Έμμον
Μπρέναν Γενικός Διευθυντής της Eurocontrol.
Και ο μόνος τρόπος για να “χτιστεί” το ευρωπαϊκό ΑΤΜ μετά την πανδημία είναι η συνεργασία.
Η εταιρική σχέση των επιχειρησιακών φορέων και του διαχειριστή δικτύου Eurocontrol, είναι εξαιρετικά σημαντική από αυτή την άποψη.
Μια συμμαχία ισότιμη με απαράμιλλη εμπειρία μπορεί πραγματικά να αναπτύξει μια αποτελεσματική, οικονομικά αποδοτική, κλιμακούμενη και περιβαλλοντικά βιώσιμη ευρωπαϊκή υποδομή ATM για μέλλον”.
Το Συμβούλιο Διεθνών Αερολιμένων της Ευρώπης (ΑCI Europe) και οι Πάροχοι υπηρεσιών αεροναυτιλίας και αερολιμένες που εκπροσωπούν τα αεροδρόμια της Ευρώπης βρέθηκαν κάτω από την ίδια στέγη με τον Διαχειριστή Δικτύου της Eurocontrol να έχει τον ρόλο του συντονιστή.
Η ανάπτυξη του συστήματος προσδοκάται να επιτευχθεί μέχρι το 2027. Και θα βασιστεί στα επιτεύγματα του Διευθυντή Ανάπτυξης (SDM) και της Συμμαχίας Ανάπτυξης (SDA) της SESAR.
Η Σύμπραξη είναι έτοιμη για τα μελλοντικά βήματα στις δραστηριότητες ανάπτυξης ενόψει της επικείμενης πρόσκλησης υποβολής προτάσεων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αρχές υψηλού επιπέδου

Οι εταίροι έχουν καθορίσει τις αρχές υψηλού επιπέδου με σκοπό να:
*    Οικοδομήσουν και να αξιοποιήσουν μια άνευ προηγουμένου ομάδα εμπειρογνωμοσύνης, τεχνογνωσίας και δεξιοτήτων για το συστήματος εναέριας κυκλοφορίας.
*    Απλουστεύσουν τις διαδικασίες για την εκτέλεση των απαιτούμενων εργασιών, εστιάζοντας στους πόρους και τις προσπάθειες.
*    Διευρύνουν τις προοπτικές πέρα από τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να στηρίξουν τους ενδιαφερόμενους φορείς σε ολόκληρο το ευρωπαϊκό δίκτυο.
*    Συνδυάσουν μια προσέγγιση βασισμένη στις επιδόσεις και τους επιβάτες με την προοπτική του δικτύου.
*    Επικεντρωθούν στις περιβαλλοντικές επιδόσεις της εναέριας κυκλοφορίας, με στόχο τη στήριξη της ευρωπαϊκής “Πράσινης Συμφωνίας”.
*    Επιτευχθεί το υψηλότερο επίπεδο εξαγοράς από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς χάρη σε μηχανισμούς διαβούλευσης με τα ενδιαφερόμενα μέρη χωρίς αποκλεισμούς.
*    Διευρυνθεί το πεδίο εφαρμογής σε όλες τις σημαντικές πρωτοβουλίες ανάπτυξης και υποδομής που απαιτούν συγχρονισμό σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.
*    Δημιουργηθεί στενότερος δεσμός μεταξύ του κύκλου τεχνολογικής καινοτομίας και των λειτουργιών του συστήματος που θα ανταποκρίνεται στις πλέον επείγουσες προτεραιότητες και επιχειρησιακές ανάγκες.
*    Ανασυγκροτηθούν και να συντονιστούν οι επενδύσεις μέσω μιας ενισχυμένης προσέγγισης διαχείρισης προγραμμάτων.
*    Δημιουργηθεί ένας «ενάρετος κύκλος» για τη σύνδεση και την κατάργηση του κινδύνου όλων των φάσεων του κύκλου ζωής του συστήματος εναέριας κυκλοφορίας, μέσω της στενής συνεργασίας με την κοινή επιχείρηση SESAR.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης