Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δημόπουλος (ΕΚΠΑ): Μείωση του ιικού φορτίου σε Αττική, Θεσσαλονίκη δείχνουν τα αστικά λύματα

Δημόπουλος (ΕΚΠΑ): Μείωση του ιικού φορτίου σε Αττική, Θεσσαλονίκη δείχνουν τα αστικά λύματα
Τα επιδημιολογικά δεδομένα θα κρίνουν πότε θα χαλαρώσει η καραντίνα υποστήριξε ο κ.Δημόπουλος
Τη θέση ότι εδώ και μια εβδομάδα η ανάλυση των αστικών λυμάτων δείχνει μείωση του ιικού φορτίου σε Αττική και Θεσσαλονίκη διατύπωσε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος, ο οποίος υποστήριξε πως είναι απίθανο στις 30/11 να επανέλθουμε στην προηγούμενη κατάσταση και ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα θα κρίνουν το πότε θα χαλαρώσει το lockdown.
Σε δηλώσεις του στο Mega ο κ.Δημόπουλος,επικαλούμενος τα στοιχεία από τις καθημερινές μετρήσεις του ιού στα λύματα, όπου υπάρχει συγκροτημένη προσπάθεια τόσο από το ΕΚΠΑ όσο και το ΑΠΘ, τόνισε ότι οι ειδικοί επιστήμονες έχουν επισημάνει πως εδώ και μια εβδομάδα υπάρχει μείωση στον αριθμό του ιικού φορτίου.
«Πέραν τούτου, σημειώνεται αναστολή αύξησης των κρουσμάτων που καταγράφονται σε Αττική και Θεσσαλονίκη.
Δυστυχώς όμως δεν διαπιστώνεται μείωση κρουσμάτων στον ίδιο βαθμό σε περιφέρειες στην επαρχία.
Ίσως εκεί τα μέτρα να μην εφαρμόζονται τόσο σχολαστικά.
Οποιαδήποτε μείωση των κρουσμάτων θα έχει «αντανάκλαση» στους νοσηλευόμενους ασθενείς μετά από αρκετές ημέρες, ενώ ακόμη περισσότερες μέρες θα χρειαστούν για να φανεί μείωση στον αριθμό των ασθενών που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη της αναπνοής σε ΜΕΘ.
Ίσως μάλιστα, για μερικές μέρες να παρατηρηθεί το παράδοξο φαινόμενο, ενώ μειώνονται δηλαδή τα κρούσματα, να αυξάνουν οι νοσηλευόμενοι» είπε ο κ.Δημόπουλος.
Αναφερόμενος στα εμβόλια, ο κ.Δημόπουλος έκανε λόγο για ενθαρρυντικά νέα, τονίζοντας ότι πλέον καλούμαστε να εφαρμόσουμε μέτρα με την προοπτική ότι σε ένα σύντομο και εύλογο χρονικό διάστημα θα έχουμε στη διάθεσή μας όχι μόνο ένα, αλλά πιθανώς και τρία εμβόλια.
«Όταν έρθει το εμβόλιο, ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει για το υγειονομικό προσωπικό και παράλληλα για τις ευπαθείς, ευάλωτες ομάδες» είπε ο κ.Δημόπουλος

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης