Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο β' εξάμηνο του 2021 θα συνεχιστούν οι γεωτρήσεις στην Κύπρο

Στο β' εξάμηνο του 2021 θα συνεχιστούν οι γεωτρήσεις στην Κύπρο
Οι αδειοδοτημένες εταιρείες έχουν μεταθέσει το γεωτρητικό τους πρόγραμμα για το δεύτερο μισό του 2021, δήλωσε η υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κύπρου, Νατάσα Πηλείδου
«Οι αδειοδοτημένες εταιρείες έχουν μεταθέσει το γεωτρητικό τους πρόγραμμα για το δεύτερο μισό του 2021», δήλωσε η υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κύπρου, Νατάσα Πηλείδου.
Μιλώντας στο συνέδριο του Economist, που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά λόγω της πανδημίας, η κα Πηλείδου ανέφερε ότι η πανδημία επέφερε αρκετούς περιορισμούς στα ταξίδια και στη διακίνηση.
Επιπλέον, το υπουργείο «σε συνεργασία με τις εταιρείες, έχει εξελίξει διάφορα σενάρια και βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τις εταιρείες ευελπιστώντας ότι το (γεωτρητικό) πρόγραμμα θα συνεχιστεί με ασφάλεια».
Για το τεμάχιο «Αφροδίτη», η υπουργός τόνισε είπε πως οι κυπριακές Αρχές βρίσκονται σε συζητήσεις με την Chevron, προσθέτοντας πως «οι σχεδιασμοί για το πρώτο αέριο από το τεμάχιο το 2025 παραμένει ο πρωταρχικός μας στόχος» παρά τις ανακατατάξεις που έγιναν μετά την εξαγορά της Noble Energy από την Chevron. Μάλιστα, αναφέρθηκε και στην ζήτηση για το υγροποιημένο φυσικό αέριο, τονίζοντας ότι αναμένεται να ανακάμψει με την επαναφορά της οικονομικής δραστηριότητας.
«Το LNG θα αποτελέσει το κεντρικό βήμα προς την καθαρότερη ενέργεια», συμπλήρωσε.
Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο Φόρουμ Φυσικού Αερίου της Ανατολικής Μεσογείου (ΕΜGF), λέγοντας ότι το φόρουμ ενισχύει τη συνεργασία μεταξύ των επτά χωρών, όχι μόνο ως δέσμευση στο υγροποιημένο φυσικό αέριο ως πηγή οικονομικής δραστηριότητας τα επόμενα χρόνια, αλλά και για προσέγγιση εταιρειών που αφορούν την συζήτηση σε τομείς συνεργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης