Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Κραυγή αγωνίας για το 50% του τζίρου του κλάδου παιγνιδιών

Κραυγή αγωνίας για το 50% του τζίρου του κλάδου παιγνιδιών
Τι ζητούν από το Υπουργείο Ανάπτυξης - Η ζημία του Πάσχα
Σε συνεχή επικοινωνία με την ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης βρίσκεται ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιοτεχνών Παιδικών Παιχνιδιών και Αμαξών ο οποίος απευθύνει κραυγή αγωνίας, μπροστά στο κίνδυνο να χαθεί ο χριστουγεννιάτικος τζίρος ο οποίος αποτελεί άνω του 50% του ετήσιου κύκλου εργασιών του.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Γιάννη Παπαδόπουλο «εάν δεν ανοίξουμε την 1η Δεκεμβρίου τότε το πλήγμα θα είναι μεγάλο, καθώς βγαίνουμε από το Πάσχα, μία χαμένη περίοδο που ο τζίρος κατέγραψε βουτιά της τάξης του 90%».

Τι ζητούν από Άδωνι Γεωργιάδη;


Οι μεγάλες αλυσίδες παιχνιδιών έχουν ζητήσει από τον Υπουργό Ανάπτυξης Αδωνη Γεωργιάδη να επιτραπεί η λειτουργία της υπηρεσίας click & collect (παραγγελία ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά και παραλαβή από το κατάστημα).
Όπως επισημαίνει ο ΣΕΒΠΠΑ, η συγκεκριμένη υπηρεσία δίνει την δυνατότητα εξυπηρέτησης των καταναλωτών μόνο έξω από τα φυσικά καταστήματα, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (μάσκες κτλ) και χωρίς συνωστισμό.
Ο κ. Γεωργιάδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει κάτι τέτοιο, ωστόσο μελετάται και ο τρόπος (η αποστολή του μηνύματος) που θα επιτρέπει στους καταναλωτές να επισκεφτούν το φυσικό κατάστημα.

Θα ανοίξουν αν ανοίξουν πρώτοι

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, ο Υπουργός Ανάπτυξης έχει υποσχεθεί ότι ο κλάδος του παιχνιδιού θα είναι ο πρώτος που θα ανοίξει.
Να σημειωθεί ότι ο μεγάλος όγκος των παραγγελιών έχει αναγκάσει μεγάλες αλυσίδες να κατεβάσουν ρολά στο ηλεκτρονικό τους κατάστημα.
Την αναστολή του διαδικτυακού τους καταστήματος ανακοίνωσαν η Jumbo ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες πρόκειται να κάνει το ίδιο σύμφωνα με πληροφορίες και η αλυσίδα Mουστάκας, καθώς και άλλες μεγάλες αλυσίδες παιχνιδιών.
Να σημειωθεί ότι η Jumbo ανακοίνωσε πως αναστέλει τη λειτουργία του διαδικτυακού της καταστήματος λόγω αυξημένης ζήτησης.
Όποιος επισκέπτεται το e-jumbo.gr, το ηλεκτρονικό κατάστημα της αλυσίδας, βλέπει το μήνυμα που αναφέρει: «Αγαπητοί φίλοι του Jumbo, η αγάπη σας μας έβγαλε νοκ άουτ!
Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟ έως 26 Νοεμβρίου, ώστε να εξυπηρετήσουμε απρόσκοπτα τον μέχρι τώρα τεράστιο όγκο παραγγελιών.
Σας ευχαριστούμε που προτιμάτε τον κόσμο των Jumbo και λυπούμαστε ειλικρινά για την αναστάτωση.
Θα είμαστε σύντομα κοντά σας».
Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο οι υπηρεσίες κούριερ με τις οποίες αυτή τη στιγμή, παραδίδονται οι παραγγελίες παιχνιδιών μπορούν να καλύψουν μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό της τάξεως του 5% με 10%.
«Η διαδικασία που απαιτείται προκειμένου να διεκπεραιωθεί μία online παραγγελία απαιτεί πολλαπλάσιο χρόνο σε σχέση με μια αγορά σε ένα φυσικό κατάστημα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν αρκετοί καταναλωτές».
Να σημειωθεί ότι ο τζίρος του παιχνιδιού στην χώρα μας ανέρχεται στα 250 εκατ ευρώ.

Ελένη Μπότα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης