Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin (Ρωσία):Τηλεφωνική επικοινωνία με Aliev (Αζερμπαϊτζάν) και Pashinyan (Αρμενία) για το Nagorno Karabakh

Putin (Ρωσία):Τηλεφωνική επικοινωνία με Aliev (Αζερμπαϊτζάν) και Pashinyan (Αρμενία) για το Nagorno Karabakh
Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο Ρώσος πρόεδρος συζήτησε ξεχωριστά με τους δύο ηγέτες την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Nagorno Karabakh μετά την κατάπαυση του πυρός
Τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν, και τον πρωθυπουργό της Αρμενίας είχε την Τρίτη (24/11) ο Putin.
Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο Ρώσος πρόεδρος συζήτησε ξεχωριστά με τους δύο ηγέτες την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Nagorno Karabakh μετά την κατάπαυση του πυρός.
«Συζητήθηκαν οι συνθήκες εργασίας της ρωσικής ειρηνευτικής δύναμης στο Nagorno Karabakh, τα περαιτέρω βήματα που πρέπει να γίνουν για να βοηθήσουν τους κατοίκους της περιοχής, καθώς και το ενδεχόμενο οικονομικής συνεργασίας, αλλά και πώς θα ξεμπλοκαριστεί το σύστημα μεταφορών», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου.
Υπενθυμίζεται πως ο Putin χει επίσης συζητήσει  τα αποτελέσματα της επίσκεψης της ρωσικής αντιπροσωπείας στο Μπακού και το Ερεβάν την περασμένη εβδομάδα, καθώς και την εφαρμογή της συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός που επετεύχθη στις 9 Νοεμβρίου 2020.

Ένας Αζέρος στρατιώτης νεκρός και ένας Ρώσος ειρηνευτής τραυματίας από νάρκη

Σημειώνεται ότι χθες (23/11) ένας Αζέρος στρατιώτης έχασε τη ζωή του, ενώ ένας Ρώσος ειρηνευτής και τέσσερα ακόμη μέλη των τοπικών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης τραυματίστηκαν στο Nagorno Karabakh από έκρηξη νάρκης, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας.

«H έκρηξη σημειώθηκε κοντά στο χωριό Μανταγκίζ.
Ο Ρώσος στρατιώτης διακομίστηκε σε νοσοκομείο στο Μπακού, όπου και νοσηλεύεται με τραύματα από τα οποία δεν κινδυνεύει η ζωή του» κατά την ανακοίνωση του υπουργείου.
Ο νεκρός και οι τραυματίες ήταν μέλη ομάδας που είχε ως αποστολή τον εντοπισμό και την περισυλλογή νεκρών στρατιωτών που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων που μαίνονταν στην περιοχή από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης