Τελευταία Νέα
Διεθνή

Goldman Sachs: Ετοιμάζει πλατφόρμα διαπραγμάτευσης μετοχών και futures στο Παρίσι λόγω Brexit

Goldman Sachs: Ετοιμάζει πλατφόρμα διαπραγμάτευσης μετοχών και futures στο Παρίσι λόγω Brexit
Περίπου το 1/3 του συνόλου των συναλλαγών σε ευρωπαϊκές μετοχές πραγματοποιείται στο Λονδίνο
Η Goldman Sachs σχεδιάζει να ανοίξει ευρωπαϊκή πλατφόρμα διαπραγμάτευσης μετοχών προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι πελάτες της θα εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση στην ευρωπαϊκή αγορά μετοχικών αξιών ακόμη και στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία για το Brexit που θα επιτρέπει τη διαπραγμάτευση μέσω… Λονδίνου.
Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα, όπως ανακοίνωσε, έχει υποβάλει αίτηση στις γαλλικές ρυθμιστικές αρχές για να ανοίξει την πλατφόρμα διαπραγμάτευσης στο Παρίσι. Στόχος είναι η SIGMA X Europe, όπως θα ονομάζεται, να λειτουργήσει πριν από τις 4 Ιανουαρίου, κάτι όμως που τελεί υπό την αίρεση της λήψης των απαραίτητων εγκρίσεων από τις ρυθμιστικές αρχές.
«Είναι εξαιρετικά σημαντικό για εμάς να παρέχουμε τη δυνατότητα σε όλους τους πελάτες μας να συμμετάσχουν σε αυτό που πιστεύουμε ότι θα επιφέρει αλλαγή στο τοπίο ρευστότητας της Ευρώπης και του Ηνωμένου Βασιλείου μετά το Brexit», ανέφερε σε συνέντευξή της η Elizabeth Martin, εκ των επικεφαλής του παγκόσμιου τμήματος ηλεκτρονικών συναλλαγών futures και μετοχών της Goldman Sachs.
Η Goldman ακολουθεί το παράδειγμα αντιπάλων της, όπως η Cboe Europe και η London Stock Exchange Group Plc, που επίσης ανοίγουν πλατφόρμες διαπραγμάτευσης σε ευρωπαϊκές πόλεις για να αποτρέψουν την αναστάτωση στο τέλος του έτους, όταν η Βρετανία θα χάσει αυτόματα το δικαίωμα να φιλοξενεί» συναλλαγές σε μετοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για πελάτες εντός του μπλοκ.
Η Martin δήλωσε ότι η ίδια πιστεύει πως το Λονδίνο θα χάσει το μεγαλύτερο μέρος του όγκου συναλλαγών που κατείχε μέχρι σήμερα σε μετοχές της ΕΕ. 
Περίπου το 1/3 του συνόλου των συναλλαγών σε ευρωπαϊκές μετοχές πραγματοποιείται στο Λονδίνο, όπου κατά μέσο όρο υλοποιήθηκαν συναλλαγές 8,6 δισ. ευρώ (10 δισ. δολάρια) την ημέρα κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου, όταν συνολικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατά μέσο όρο πραγματοποιούνται συναλλαγές 26,6 δισ. ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία της Cboe

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης