Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Βαρσοβία δεν έχει αναγνωρίσει ακόμα τον Biden ως νέο πρόεδρο των ΗΠΑ

Η Βαρσοβία δεν έχει αναγνωρίσει ακόμα τον Biden ως νέο πρόεδρο των ΗΠΑ
Εξαρτάται από τις πολιτικές και νομικές εξελίξεις στις ίδιες τις ΗΠΑ, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας για τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ και την αναγνώριση του από την Βαρσοβία
Μπορεί ο πρόεδρος της Πολωνίας να συνεχάρη τον Biden για την επιτυχημένη εκστρατεία του, αλλά η Βαρσοβία δεν τον έχει επισήμως αναγνωρίσει ως τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ.
Όπως, δήλωσε σήμερα 24/11 ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών η Πολωνία θα αναμένει να δει πώς θα εξελιχθεί η πολιτική και νομική κατάσταση στις ΗΠΑ προτού αναγνωρίσει τον Joe Biden.
Η νίκη του Biden στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ είναι ένα θέμα που προκαλεί αμηχανία στην δεξιά συντηρητική κυβέρνηση της Βαρσοβίας, η οποία προσδίδει μεγάλη σημασία στην σχέση της με τον Trump.
Ερωτηθείς πότε θα αναγνωρίσει η Βαρσοβία τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, ο Υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας σημείωσε ότι το Σώμα των Εκλεκτόρων, το οποίο εκλέγει επισήμως τον πρόεδρο των ΗΠΑ, δεν θα συνέλθει ως τις 14 Δεκεμβρίου και ότι οι νομικές προσφυγές μπορούν να συνεχιστούν ως την ημέρα της επίσημης ανάληψης καθηκόντων από τον νέο πρόεδρο στις 20 Ιανουαρίου.

"Εξαρτάται από τις πολιτικές και νομικές εξελίξεις στις ίδιες τις ΗΠΑ", δήλωσε στον δημόσιο ραδιοσταθμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης