Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ για ΥΠΟΙΚ: Ψευδής η δήλωση για ενίσχυση του ΕΣΥ με επιπλέον 786 εκατ. ευρώ

ΣΥΡΙΖΑ για ΥΠΟΙΚ: Ψευδής η δήλωση για ενίσχυση του ΕΣΥ με επιπλέον 786 εκατ. ευρώ
Αχτσιόγλου: Ψευδής η δήλωση του ΥΠΟΙΚ για ενίσχυση του ΕΣΥ με επιπλέον 786 εκατ. ευρώ
«Όσες αλχημείες και να κάνει η κυβέρνηση, η αλήθεια πως άφησε ανοχύρωτο το ΕΣΥ δεν αλλάζει» υποστηρίζει σε δήλωσή της η βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Έφη Αχτσιόγλου, προσθέτοντας ότι «το σύνολο της επιπλέον ενίσχυσης από τον κρατικό προϋπολογισμό στο δημόσιο σύστημα υγείας είναι κάτω από 300 εκ. ευρώ».
Χθες 23/11, όπως υποστηρίζει η κ. Αχτσιόγλου, το υπουργείο Oικονομικών εξέδωσε μια ανακοίνωση στην οποία επιχειρούσε να υποστηρίξει ότι το δημόσιο σύστημα υγείας ενισχύθηκε εν μέσω πανδημίας από το κράτος με επιπλέον 786 εκ ευρώ, πράγμα εντελώς ψευδές, όπως τονίζει.
«Η απολύτως ανεπαρκής ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας εν μέσω πανδημίας και τεράστιων αναγκών έχει αποδειχθεί ήδη εγκληματική και η προσπάθεια της κυβέρνησης να κάνει το μαύρο άσπρο είναι τουλάχιστον θλιβερή», υπογραμμίζει.
«Λαθροχειρία πρώτη: Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι έδωσε επιπλέον 293 εκ ευρώ για την ενίσχυση του ΕΟΠΥΥ για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Η αλήθεια: Ο κρατικός προϋπολογισμός έδωσε 263 εκ ευρώ στον ΕΟΠΥΥ για να καλύψει τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζόμενων σε αναστολή.
Για να αναπληρώσει δηλαδή τα πάγια έσοδα που ο ΕΟΠΥΥ έχασε από τις διαλυτικές πολιτικές της κυβέρνησης στην αγορά εργασίας, προκειμένου ο οργανισμός να κρατήσει τις πάγιες λειτουργίες του και όχι φυσικά για να ενισχυθεί το σύστημα υγείας λόγω πανδημίας.
Η κυβέρνηση έδωσε στον ΕΟΠΥΥ για την αντιμετώπιση της πανδημίας μόλις 30 εκ», σημειώνει.
«Λαθροχειρία δεύτερη: Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι έδωσε 200 εκ για αμοιβές έκτακτου και επικουρικού προσωπικού.
Η αλήθεια: Αρκεί μια απλή σύγκριση των πινάκων 3.26 του προϋπολογισμού του 2020 και 3.24 του προϋπολογισμού 2021 για τα νοσοκομεία για να διαπιστώσει ότι οι επιπλέον δαπάνες για έκτακτο και επικουρικό προσωπικό είναι 81 εκ», συνεχίζει η κ. Αχτσιόγλου.
«Λαθροχειρία τρίτη: η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι έδωσε 293 εκ ευρώ για την προμήθεια εξοπλισμού και υγειονομικού υλικού.
Η αλήθεια: Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου η ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό των νοσοκομείων και της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας λόγω κορωνοϊού ήταν 144 εκ ευρώ, όπως αποδεικνύουν και τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Σεπτεμβρίου που δημοσιεύονται από το ίδιο το υπουργείο οικονομικών», συμπληρώνει.
Τέλος, η κ. Αχτσιόγλου σημειώνει:
«Είμαστε βέβαιοι ότι η ανακοίνωση αυτή θα αποτελέσει πρώτη είδηση σε όλα τα ειδησεογραφικά σάιτ, όπως συνέβη εξάλλου και με τη χθεσινή ψευδή ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης