Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν: Συμφωνία με τη Moderna για την προμήθεια του εμβολίου κατά του κορωνοϊού

Κομισιόν: Συμφωνία με τη Moderna για την προμήθεια του εμβολίου κατά του κορωνοϊού
Η Κομισιόν έχει συμφωνήσει επίσης με τις Pfizer/BioNTech και Astrazeneca
(upd) Σε συμφωνία με την αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna για την προμήθεια του εμβολίου της κατά της Covid-19 προχώρησε η Κομισιόν, με την πρόεδρο Ursula von der Leyen να δηλώνει ότι το συμβόλαιο θα υπογραφεί αύριο.
Την περασμένη εβδομάδα, η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι το πειραματικό της εμβόλιο έχει αποτελεσματικότητα 94,5% στην προστασία από την Covid-19, με βάση τα ενδιάμεσα αποτελέσματα του τελευταίου σταδίου των κλινικών δοκιμών.
Τον Αύγουστο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία ηγείται των συνομιλιών με τις εταιρείες εξ ονόματος των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανακοίνωσε ότι οι προκαταρκτικές συνομιλίες ολοκληρώθηκαν με στόχο την υπογραφή συμβολαίου για την προμήθεια 80 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της, και την πρόβλεψη για την αγορά επιπλέον 80 εκατομμυρίων δόσεων.

Ursula von der Leyen: Αύριο η υπογραφή του συμβολαίου

Η Ursula von der Leyn ανακοίνωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα υπογράψει αύριο το έκτο της συμβόλαιο για την αγορά εμβολίων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.
Ειδικότερα, ανέφερε: «αύριο θα εγκρίνουμε το έκτο συμβόλαιο. (Πρόκειται) για έως και 160 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Moderna».
Η πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε ότι η ΕΕ χτίζει «ένα από τα πιο ολοκληρωμένα χαρτοφυλάκια εμβολίων για την COVID-19» και προσέθεσε ότι «τα ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια μπορούν να μας βοηθήσουν να βάλουμε τέλος στην πανδημία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης