Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εμβόλιο Sputnik V - Κορωνοϊός: 95% αποτελεσματικό λένε οι ειδικοί, σύμφωνα με δεύτερη ενδιάμεση ανάλυση

tags :
Εμβόλιο Sputnik V - Κορωνοϊός: 95% αποτελεσματικό λένε οι ειδικοί, σύμφωνα με δεύτερη ενδιάμεση ανάλυση
Η Ρωσία θα χρεώσει το «Sputnik–V» λιγότερο από τους ανταγωνιστές της στη μάχη του εμβολίου κατά του κορωνοϊού
Ρώσοι προγραμματιστές αναφέρουν ότι το εμβόλιο Sputnik V coronavirus είναι 95% αποτελεσματικό, σύμφωνα με τη δεύτερη ενδιάμεση ανάλυση των δεδομένων δοκιμής στις 24 Νοεμβρίου 2020.

Μόσχα: «Πολύ φθηνότερο» από τα υπόλοιπα εμβόλια το Sputnik-V

Η Ρωσία θα χρεώσει το «Sputnik–V» λιγότερο από τους ανταγωνιστές της στη μάχη του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, ανέφερε την Τρίτη 24/11 ο επικεφαλής του Κρατικού Επενδυτικού Ταμείου της χώρας, κάνοντας λόγο «σημαντικά χαμηλότερη τιμή, σε σχέση με τα άλλα εμβόλια που προσφέρουν αντίστοιχα επίπεδα προστασίας».
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Εθνικού Ερευνητικού Κέντρου «Γκαμαλέγια» της Ρωσίας, που παρήγαγε το εμβόλιο, τα αποτελέσματα των δοκιμών, επί 18.794 ατόμων που έλαβαν και τις δύο δόσεις, έδειξαν ότι ο Sputnik-V ήταν αποτελεσματικό κατά 91,4% την 28η ημέρα και πάνω από 95% την 42η.
Οπως διευκρινίστηκε από τη Μόσχα, το κόστος του εμβολίου (δύο δόσεων) θα ανέρχεται σε λιγότερο από 20 δολάρια κατ΄άτομο για τις διεθνείς αγορές, με την κάθε δόση να στοιχίζει λιγότερο από 10 δολάρια.
Για τους Ρώσους πολίτες, πάντως, θα είναι δωρεάν.
Κατά την ίδια ανακοίνωση, η Ρωσία έχει ήδη λάβει παραγγελίες από περισσότερες από 50 χώρες, για πάνω από 1,2 δισ. δόσεις.
Οι πρώτες παραδόσεις, όπως σημειώνεται, θα γίνουν στις αρχές του 2021, ενώ τα αποθέματα για την διεθνή αγορά θα παραχθούν σε Ινδία, Βραζιλία, Κίνα, Νότια Κορέα και άλλα κράτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης