Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Πάνω από τις 700 μονάδες με το βλέμμα στα αποτελέσματα

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Πάνω από τις 700 μονάδες με το βλέμμα στα αποτελέσματα
ΑΓΟΡΑ: Αρκετά αποτελέσματα έχει η σημερινή μέρα αλλά και η αυριανή. Χθες δημοσίευσε η Τράπεζα Πειραιώς, με τα κέρδη λόγω υψηλότερης φορολογίας να είναι χαμηλότερα των εκτιμήσεων. Μετά το κλείσιμο δημοσιεύουν Aegean, Motor Oil και Fourlis.

Το καλό κλίμα στο εξωτερικό βοηθάει την εγχώρια αγορά και το άνοιγμα είναι πάνω από τις 700 μονάδες με άνοδο άνω του 0,6%. Η δημιουργία βάσης στις 700 μονάδες στις τελευταίες συνεδριάσεις είναι θετική. Η Forthnet παραμένει εκτός διαπραγμάτευσης.

Καλή εικόνα και πάλι από τις τράπεζες στα πρώτα λεπτά. Συνεχίζει ανοδικά η Motor Oil, ενώ και η Aegean μετά τις χθεσινές απώλειες ενισχύεται. Από τις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις ξεχωρίζει η Cenergy μετά και το νέο έργο.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Συνεχίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο λόγω των δημοσιευμάτων. Στις 27 Νοεμβρίου θα γίνει τηλεδιάσκεψη για την ενημέρωση των αναλυτών και εκεί αν δεν έχει υπάρξει στο μεσοδιάστημα κάποια άλλη εξέλιξη, η διοίκηση θα απαντήσει σε όλα όσα έχουν ακουστεί. Ανοδικά κατά 1% στο ξεκίνημα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ξεχωρίζει η Πειραιώς με άνοδο άνω του 4%, ενώ η Alpha Bank με άνοδο άνω του 2% προσπαθεί και πάλι να πιάσει τα 0,70 ευρώ. Καλή άνοδος και για τις άλλες δύο συστημικές.

AEGEAN: Ζημιές προ φόρων 229 εκατ. ευρώ περιμένει η Eurobank Equities στο εννεάμηνο αλλά το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στην κρατική ενίσχυση και στην αύξηση κεφαλαίου. Στο +3% και ξανά πάνω από τα 4 ευρώ η μετοχή.

JUMBO: Μικρές πιέσεις στο ξεκίνημα και τιμές κάτω από τα 14 ευρώ.

CENERGY: Έχει ανακοινώσει πολλά έργα το τελευταίο διάστημα, αλλά αυτό που περιμένουν οι επενδυτές είναι η συμφωνία με τη Nexans. Στο +4,4% και στα 1,90 ευρώ με τον όγκο να είναι στα πρώτα λεπτά πάνω από 100 χιλ. τεμάχια.

MOTOR OIL: Το τρίμηνο δε θα είναι καλό αλλά αυτό μάλλον είχε προεξοφληθεί το προηγούμενο διάστημα με τη μετοχή να υποχωρεί σε νέα χαμηλά. Στα 10,28 ευρώ και στο +2,2%.

ΕΧΑΕ: Οριακή άνοδος για τη μετοχή και συνεχίζεται η μάχη με τον εκθετικό των 200 ημερών. Φαίνεται πως βγαίνουν κομμάτια στα 3,20 ευρώ. Θα πούμε πως ο τζίρος έχει αυξηθεί το τελευταίο διάστημα, ενώ έχει ενισχυθεί και η κεφαλαιοποίηση του ΧΑ. Αν τρέξουν και οι αυξήσεις κεφαλαίου και γίνει και η ενίσχυση της Πειραιώς, θα βελτιωθεί περαιτέρω η αποτίμηση. Στα 193 εκατ. ευρώ η κεφαλαιοποίηση της εισηγμένης με τα 70 εκατ. ευρώ να είναι στο ταμείο και άλλα 20 εκατ. ευρώ να αξίζουν τα ακίνητα.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Η καλή πορεία της μετοχής συνεχίζεται και μπορεί το μέρισμα που θα δώσει να φαίνεται μικρό, αλλά μη ξεχνάμε και από που ξεκίνησε πρόσφατα ο τίτλος.

ΕΚΤΕΡ: Αρχίζει να χτίζει βάση πάνω από τα 0,80 ευρώ, ενώ πρόσφατα είχε βρεθεί και κάτω από τα 0,60 ευρώ.

AUTOHELLAS: Η θέση που έχει στην Aegean την πίεσε χθες, αλλά στο εννεάμηνο είδαμε καλές ταμειακές ροές και απομόχλευση. Νομίζουμε πως η εταιρεία έχει ανοικτές και τις δύο επιλογές. Και στην αύξηση μπορεί να μπει και αν δε θέλει μπορεί να μην ασκήσει όλα τα δικαιώματα. Το στοίχημα εδώ είναι με το εμβόλιο και την επιστροφή το 2021 σε κάποια κανονικότητα με αύξηση του τουρισμού.

BYTE: Με την τιμή στα 1,20 ευρώ και την αντίσταση στα 1,25 ευρώ θέλει περισσότερη δύναμη από τους αγοραστές. Τα θεμελιώδη είναι υποστηρικτικά.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης