Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βατόπουλος: Λίγο καλύτερη η κατάσταση τα Χριστούγεννα – Να είναι περιορισμένες οι μετακινήσεις

Βατόπουλος: Λίγο καλύτερη η κατάσταση τα Χριστούγεννα – Να είναι περιορισμένες οι μετακινήσεις
Στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη τα μέτρα τηρούνται σοβαρά, δεν ξέρω αν στην επαρχία έχουν καταλάβει τη σοβαρότητα της κατάστασης είπε ο κ.Βατόπουλος
Την εκτίμηση ότι τα Χριστούγεννα θα είναι λίγο καλύτερη η κατάσταση διατύπωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Σχολής Δημόσιας Διοίκησης του παν. Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, ο οποίος συνέστησε υπομονή και να είναι περιορισμένες οι μετακινήσεις τον φετινό χειμώνα.
Σε δηλώσεις του στο Mega ο κ.Βατόπουλος είπε πως «αυτό τον χειμώνα θα τον περάσουμε λίγο κλειστά».
«Αν ελαττωθούν τα κρούσματα θα αρχίσει να ελαττώνεται και η πίεση στο σύστημα υγείας.
Έχουμε ένα μήνα ακόμα, θέλω να πιστεύω ότι τα Χριστούγεννα θα είναι λίγο καλύτερη η κατάσταση.
Τα 500-600 κρούσματα είναι ένας αριθμός, όπως είναι και η θετικότητα των κρουσμάτων στα τεστ που γίνονται που τώρα είναι γύρω στο 10%, και η εξάπλωση του ιού σε όλη την Ελλάδα.
Φοβάμαι ότι ενώ στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη τα μέτρα τηρούνται πιο σοβαρά, δεν είμαι σίγουρος αν στην επαρχία έχουν συνειδητοποιήσει την κατάσταση.
Φοβάμαι ότι αυτό τον χειμώνα θα τον περάσουμε κάπως κλειστά.
Ευελπιστούμε όλοι στο εμβόλιο αλλά αυτό το χειμώνα οι μετακινήσεις πρέπει να είναι πολύ περιορισμένες και με όλες τις προφυλάξεις» τόνισε ο κ.Βατόπουλος, ο οποίος ανέφερε ότι «στην Ελβετία και στη βόρεια Ιταλία η πανδημία ξεκίνησε από τα χειμερινά resort».
«Νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε υπομονή και αυτή τη χρονιά.
Προφανώς υπάρχουν προβλήματα, υπάρχουν κλάδοι της οικονομίας που πιέζονται, όλοι πιεζόμαστε.
Βλέπετε ότι κράτη και έθνη που δεν το πήραν σοβαρά είχαν πολύ περισσότερα θύματα» είπε ο κ.Βατόπουλος, ο οποίος υποστήριξε ότι «οι εκκλησίες, όπως και άλλοι χώροι συνωστισμού, θα είναι κλειστές λογικά τα Χριστούγεννα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης