Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BlackRock: Aναβάθμισε σε overweight από neutral τη σύσταση για τις αμερικανικές μετοχές

BlackRock: Aναβάθμισε σε overweight από neutral τη σύσταση για τις αμερικανικές μετοχές
Παρά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, οι επενδυτές πρέπει να εξετάσουν τη μεταβλητότητα και να αγοράσουν μετοχές, αναφέρει η BlackRock 
Σε αναβάθμιση της αγοράς μετοχών των HΠΑ σε overweight από neutral προχωρά η BlackRock.
Παρά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, οι επενδυτές πρέπει να εξετάσουν την τρέχουσα μεταβλητότητα στο κοντινό παρελθόν και να αγοράσουν μετοχές, αναφέρει η BlackRock Investment Institute, η οποία διαχειρίζεται περίπου 7 τρισεκ. δολ. σε περιουσιακά στοιχεία και είναι ο μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, δίνοντας σύσταση «buy» για το αμερικανικό –και όχι μόνο– χρηματιστήριο.
«Αναβαθμίζουμε τις αμερικανικές μετοχές σε overweight, καθώς αναμένουμε ότι η Wall Street θα επωφεληθεί από την τάση μεγέθυνσης των ΗΠΑ - κάτι που θα ευνοήσει τις επιχειρήσεις που συνδέονται με τον οικονομικό κύκλο» ανέφερε ο επικεφαλής της BlackRock, Μike Pyle τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου.
«Τα θετικά νέα από το μέτωπο των εμβολίων αναμένεται να ενισχύσουν την προσδοκία για μια γρήγορη επανεκκίνηση το 2021, πράγμα που θα μειώσει τον κίνδυνο για μια συνεχόμενη οικονομική κατάρρευση».
The S&P 500 has gained 10% this year despite rising Covid cases
Οι εταιρείες υψηλής κεφαλαιοποίησης που ακολουθούν τάσεις διαρθρωτικής ανάπτυξης και οι μικρότερες εταιρείες που προσανατολίζονται σε μια πιθανή κυκλική ανοδική πορεία είναι οι προτιμώμενες επενδυτικές ευκαιρίες.
Η χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ έχει «υψηλότερο μερίδιο εταιρειών ποιότητας» σε τομείς με μακροπρόθεσμες τάσεις ανάπτυξης, όπως η τεχνολογία και η υγειονομική περίθαλψη.
Οι επενδυτές ποντάρουν πολλά στην πρόοδο που υπόσχονται τα εμβόλια κατά της Covid-19, ώστε να περιοριστούν οι μολύνσεις παγκοσμίως και, ως εκ τούτου, τα lockdowns.
Ο δείκτης S&P 500 σημείωσε άνοδο περίπου 10% φέτος ενώ για τον μήνα Νοέμβριο θα σημειώσει κέρδη 9%.
Εκτός από τις τεχνολογικές μετοχές εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης, υπάρχουν εταιρείες ημιαγωγών και λογισμικού που αντιμετωπίζουν λίγους κανονιστικούς κινδύνους και παρουσιάζουν ισχυρή αναπτυξιακή τάση, δήλωσε η BlackRock.
Ο χρηματοπιστωτικός τομέας επίσης είναι πολλά υποσχόμενος λόγω του περιβάλλοντος χαμηλών επιτοκίων διεθνώς, αλλά δεν έχει σημαντικό μερίδιο στη Wall Street.
Υπενθυμίζεται ότι η BlackRock είχε υποβαθμίσει τις αμερικανικές μετοχές σε neutral τον Ιούνιο, «βλέποντας» κινδύνους εξασθένησης των δημοσιονομικών μέτρων, αλλά και λόγω της αβεβαιότητας που προκαλούσαν οι επικείμενες τότε προεδρικές εκλογές της εκλογικής αβεβαιότητας.
Ο S&P 500 από τότε είναι στο +20%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης